Καλύτερος νέος ποδοσφαιριστής στην Ελβετία ο Στεργίου

Ο Λεωνίδας Στεργίου ψηφίστηκε ως ο καλύτερος νέος ποδοσφαιριστής στην Ελβετία όπου διαπρέπει με τη φανέλα της Σεν Γκάλεν.

Καλύτερος νέος ποδοσφαιριστής στην Ελβετία ο Στεργίου

Σπουδαία διάκριση για τον Λεωνίδα Στεργίου, τον Έλληνα στόπερ που αγωνίζεται στο ελβετικό πρωτάθλημα και διαπρέπει με τη φανέλα της Σεν Γκάλεν. Ο ελληνικής καταγωγής κεντρικός αμυντικός ψηφίστηκε ως ο κορυφαίος νέος ποδοσφαιριστής για το 2020 στην Ελβετία.

Ο 18χρονος κεντρικός αμυντικός έκανε το ντεμπούτο του στην ελβετική ομάδα τον Φεβρουάριο του 2019. Από τότε έχει καθιερωθεί στην ενδεκάδα της Σεν Γκάλεν και μάλιστα έχει κάνει συμμετοχές με όλες τις μικρές εθνικές ομάδες της Ελβετίας. Ο Στεργίου έχει γεννηθεί στην Ελβετία και με τη Σεν Γκάλεν έχει συμβόλαιο έως το καλοκαίρι του 2024.

Τη φετινή σεζόν έχει κάνει 11 συμμετοχές στο ελβετικό πρωτάθλημα και μία στα προκριματικά του Europa League. Επίσης έχει τη δυνατότητα εκτός από κεντρικός αμυντικός να παίξει και δεξί μπακ.

Ο Στεργίου για να αναδειχτεί ο καλύτερος νέος ποδοσφαιριστής στην Ελβετία άφησε πίσω του τον Καστριότι Ιμέρ της Σερβέτ και τον Μπετσίρ Ομέραγκιτς της Ζυρίχης.