Copa del Rey: Με την ψυχή στο στόμα η Μπαρτσελόνα απέκλεισε 0-2 στην παράταση την Κορνεγιά! (vids)

Τα εύκολα δύσκολα έκανε η Μπαρτσελόνα που χρειάστηκε τον επιπλέον χρόνο της παράτασης για να καταφέρει να αποκλείσει την τρίτης κατηγορίας Κορνεγιά στη φάση των «32» του Κυπέλλου Ισπανίας! Σκόρερ των «μπλουγκράνα», που είχαν απολέσει και δύο πέναλτι (!) στην κανονική διάρκεια του αγώνα, ήταν οι Ουσμάν Ντεμπελέ και Μάρτιν Μπρέιθγουεϊτ.

Copa del Rey: Με την ψυχή στο στόμα η Μπαρτσελόνα απέκλεισε 0-2 στην παράταση την Κορνεγιά! (vids)

Την πρόκριση στους «16» του Copa del Rey πήρε αργά τη νύχτα της Πέμπτης (21/1) η Μπαρτσελόνα, η οποία απέκλεισε πολύ δύσκολα στην παράταση με σκορ 0-2 την Κορνεγιά. Η αντίπαλος των Καταλανών αποτελεί τη δεύτερη ομάδα της Ρεάλ Μαδρίτης και αγωνίζεται στην τρίτη κατηγορία του ισπανικού πρωταθλήματος.

Σκόρερ των «μπλαουγκράνα» ήταν ο Ουσμάν Ντεμπελέ στο δεύτερο λεπτό του έξτρα ημιώρου και ο Μάρτιν Μπρέιθγουεϊτ στις καθυστερήσεις της παράτασης (121'). Στην κανονική διάρκεια του αγώνα η Μπάρτσα είδε τους παίκτες της να χάνουν δύο πέναλτι με εκτελεστές τους Πιάνιτς και Ντεμπελέ. Ωστόσο ο τελευταίος σημείωσε το γκολ που άνοιξε τον δρόμο για την πρόκριση και κατά κάποιον τρόπο εξιλεώθηκε.

Στον άλλον αγώνα της ημέρας η Αθλέτικ Μπιλμπάο ξεπέρασε το εμπόδιο της Ίμπιθα με σκορ 1-2. Οι γηπεδούχοι, που αγωνίζονται επίσης στην τρίτη κατηγορία, άνοιξαν το σκορ στο 12' με τον Χάβι Πέρεθ και κρατούσαν το προβάδισμα μέχρι το 52ο λεπτό, οπότε ο Ραούλ Γκαρσία ισοφάρισε. Ο Ουνάι Νούνιεθ στο 91' ολοκλήρωσε την ανατροπή για την Αθλέτικ που πέρασε στον επόμενο γύρο.

Η έκπληξη μεγατόνων είχε γίνει το βράδυ της Τετάρτης (20/1), καθώς η άσημη Αλκογιάνο πέταξε εκτός συνέχειας με 2-1 τη Ρεάλ Μαδρίτης. Πρόκειται για μία ομάδα που αγωνίζεται στον δεύτερο όμιλο της Segunda B, δηλαδή δύο κατηγορίες κάτω από τη La Liga. Οι Μαδριλένοι είχαν προηγηθεί στο 45' με τον Μιλιτάο, αλλά λίγο πριν από το τέλος της κανονικής διάρκειας και συγκεκριμένα στο 80' ο Σόλμπες ισοφάρισε. Στην παράταση και στο 110' η Αλκογιάνο έμεινε με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Ολιβάν. Παρ' όλα αυτά, όμως στο 115' ο Βιντάλ σκόραρε και έριξε στο καναβάτσο τη «βασίλισσα».