Έτοιμος να αναλάβει την Εθνική Πολωνίας ο Πάουλο Σόουζα

Ο Πάουλο Σόουζα είναι το ακλόνητο φαβορί για να βρεθεί στον πάγκο της Εθνικής Πολωνίας.

Έτοιμος να αναλάβει την Εθνική Πολωνίας ο Πάουλο Σόουζα

Εδώ και έξι μήνες είναι άνεργος ο Πάουλο Σόουζα, αλλά δεν θα καθυστερήσει να βρει τον επόμενο σταθμό στην προπονητική του καριέρα, καθώς εμφανίζεται να βρίσκεται μία ανάσα από τον πάγκο της Εθνικής Πολωνίας.

Ο Πορτογάλος τεχνικός, σύμφωνα με το «Sky Sports» τα έχει βρει ουσιαστικά με την ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Πολωνίας και απομένουν απλώς κάποιες λεπτομέρειες για να πέσουν οι υπογραφές ανάμεσα στις δύο πλευρές.

Η τελευταία ομάδα του Σόουζα ήταν η Μπορντό, στην οποία εργάστηκε για 17 μήνες, μέχρι που αποχώρησε από τους Γιρονδίνους τον περασμένο Αύγουστο, επειδή η γαλλική ομάδα κατετάγη 10η στο Σαμπιονά.

Ο πρώην άσος του Παναθηναϊκού, της Ντόρτμουντ, της Ίντερ και της Γιουβέντους έχει ξεκινήσει την προπονητική του καριέρα εδώ και 16 χρόνια, καθώς από τα 34 του αποφάσισε να ασχοληθεί με τους πάγκους.

Στα 50 του λοιπόν έχει καθοδηγήσει την Εθνική Πορτογαλίας Κ16, την ΚΠΡ, την Σουόνσι, την Λέστερ, την ουγγρική Βιντεότον, την Μακάμπι Τελ Αβίβ, την Βασιλεία, την Φιορεντίνα και την κινεζική Τιανζίν.

Ο ίδιος ο Πάουλο Σόουζα όταν ρωτήθηκε από τους Πορτογάλους για το θέμα της ανάληψης της τεχνικής ηγεσίας της Εθνικής Πολωνίας, παρέπεμψε τους δημοσιογράφους στο να επικοινωνήσουν με τους ανθρώπους της πολωνικής ομοσπονδίας.

Σε πολλούς προκάλεσε έκπληξη η απόφασή του να αναλάβει μία Εθνική ομάδα, καθώς ο ίδιος δήλωνε στο παρελθόν ότι προτιμάει να έχει μία καθημερινή τριβή με τους ποδοσφαιριστές του και για αυτό το λόγο προτιμούσε συλλόγους.