Γκατούζο: 'Εχω ρίξει περισσότερες καρπαζιές στον Πίρλο απ' ότι ο πατέρας του!

Παραμονή του Ιταλικού Σούπερ Καπ κόντρα στη Γιουβέντους ο τεχνικός της Νάπολι, Tζενάρο Γκατούζο, αφενός τόνισε ότι η εικόνα των «μπιανκονέρι» δεν είναι αυτή του αγώνα με την Ίντερ αφετέρου σημείωσε την ιδιαίτερη σχέση του με τον τεχνικό της Αντρέα Πίρλο στον οποίο είχε ρίξει περισσότερες ...φάπες από τον πατέρα του, όπως είπε χαρακτηριστικά!

Γκατούζο: 'Εχω ρίξει περισσότερες καρπαζιές στον Πίρλο απ' ότι ο πατέρας του!

Λίγες ώρες πριν η Νάπολι διεκδικήσει - ως Κυπελλούχος Ιταλίας - το εγχώριο Σούπερ Καπ κόντρα στην περσινή πρωταθλήτρια Γιουβέντους, στο Σασουόλο, ο Τζενάρο Γκατούζο θέλησε να βάλει καλά στο μυαλό των παικτών του πως θα κάνουν λάθος αν πιστέψουν ότι η αντίπαλος του διέρχεται κρίση μετά την ήττα με 2-0 από την Ίντερ για την Serie A.

Ταυτόχρονα θέλησε να τους ...προσγειώσει μετά το εκκωφαντικό 6-0 απέναντι στην Φιορεντίνα εντός έδρας που τους έφερε τρίτους έναν πόντο (και δύο θέσεις πάνω από την σημερινή τους αντίπαλο)

«Δεν πρέπει ποτέ να αφήσεις την Γιουβέντους να μυρίσει αίμα. Κυριάρχησαν στην Serie A για εννέα χρόνια, έχουν την πιο ισχυρή νοοτροπία και είναι έτοιμοι για τα πάντα.
Για αυτό δεν θα πρέπει να σκεφτόμαστε πως υπέφεραν με την Ίντερ και θα κάνουμε βόλτα στο πάρκο την Τετάρτη. Η Γιουβέντους έχει πρωταθλητές με ισχυρή νοοτροπία, τους σεβόμαστε και θα αντιμετωπίσουμε έναν μεγάλο σύλλογο.
Η ταυτότητά μας είναι διαφορετική από αυτή που είχαμε πριν από έξι μήνες και το ίδιο ισχύει και για την Γιουβέντους, οπότε αυτές οι δύο ομάδες έχουν αλλάξει πολύ μέσα σε αυτό το διάστημα.
Το σημαντικό είναι να μην πιστέψουμε πως βρίσκεται σε κρίση. Σπάνια χάνουν δύο ματς στην σειρά, οπότε πρέπει να πιάσουμε σπουδαία απόδοση. Είναι εκπληκτική ομάδα και δεν πρέπει να κάνουμε το λάθος να νομίσουμε πως είναι σε δύσκολη θέση», είπε μεταξύ άλλων ο πρώην τεχνικός του ΟΦΗ, που έκανε ειδική μνεία στην πολυετή σχέση του με τον Αντρέα Πίρλο από την συνύπαρξή τους σε Μίλαν και εθνική Ιταλίας.

«Αρχίσαμε μαζί στην ηλικία των 15-16 ετών και κατακτήσαμε μαζί το Κ21 και το Μουντιάλ με την Ιταλία. Ήταν πολύ σημαντικός για την καριέρα μου. Τον βοήθησα επίσης καθώς άρχισε ως επιτελικός μέσος και κατέληξε αμυντικός μέσος.
Είμαστε σπουδαίοι φίλοι, έχουμε περάσει υπέροχα εντός και εκτός γηπέδου. Ας νικήσει ο καλύτερος την Τετάρτη, εμείς θα παραμείνουμε καλοί φίλοι και μετά από αυτό το ματς.
Ο Πίρλο έχει γράψει στο βιβλίο του για τις πλάκες που μου έκανε αλλά ειμαστε σαν τους... Μπαντ Σπενσερ και Τερενς Χιλ, εχει φαει μεσα σε 20 χρονια πιο πολλες σφαλιαρες απο μενα παρά απο τον πατερα του!»

Να σημειωθεί πως ο Γκατούζο δεν μπορεί να υπολογίζει για τον τελικό τους Βίκτορ Όσιμεν και Φαμπιάν Ρουίθ που έχουν διαγνωστεί θετικοί στον κορονοϊό, ενώ αντίθετα στη διάθεσή του έχουν τεθεί οι Μέρτενς και Πετάνια που ξεπέρασαν τα προβλήματα τραυματισμών τους".