Σούπερ Καπ Ισπανίας: Παλικαρίσια ανατροπή και κούπα η Μπιλμπάο, 3-2 την Μπαρτσελόνα! (vids)

Το τρίτο Σούπερ Καπ της ιστορίας της κατέκτησε η Αθλέτικ Μπιλμπάο, επικρατώντας 3-2 της Μπαρτσελόνα στην παράταση στον τελικό της Σεβίλλης! Ο Μέσι χτύπησε αντίπαλο και αποβλήθηκε στο 120'+1'!

Σούπερ Καπ Ισπανίας: Παλικαρίσια ανατροπή και κούπα η Μπιλμπάο, 3-2 την Μπαρτσελόνα! (vids)

Τι και αν η -πολυνίκης του θεσμού με 13 κατακτήσεις- Μπαρτσελόνα ήταν το μεγάλο φαβορί απέναντι στην Αθλέτικ Μπιλμπάο;

Η ομάδα των Βάσκων, με περίσσεια παλικαριά, παρότι ήταν πίσω στο σκορ μέχρι το 90ό λεπτό με 2-1, έφερε «τούμπα» το ματς και εν τέλει κατέκτησε το τρίτο Σούπερ Καπ της ιστορίας της, επικρατώντας 3-2 των «μπλαουγκράνα» στον μεγάλο τελικό της Σεβίλλης!

Οι Καταλανοί, με τον -όχι απόλυτα έτοιμο- Λιονέλ Μέσι στη σύνθεσή τους, έφεραν δις το ματς στα μέτρα τους με ισάριθμα γκολ του Αντουάν Γκριεζμάν, ο οποίος σκόραρε αρχικά στο 41' και παρά την άμεση απάντηση της Αθλέτικ (1-1 με τον Ντε Μάρκος στο 42'), πέτυχε και δεύτερο τέρμα στο 77' για το 2-1 της Μπάρτσα.

Κι όμως, η ομάδα του Μπιλμπάο δεν είχε πει την τελευταία της λέξη. Οι παίκτες του Μαρθελίνο δικαιολόγησαν το προσωνύμιο της ομάδας («λιοντάρια») και αφού ισοφάρισαν με τον νεοεισελθόντα Βιγιαλίμπρε στο 90' στέλνοντας το ματς στην παράταση, εκεί έδωσαν το τελειωτικό χτύπημα στη Μπαρτσελόνα με τον Ινιάκι Γουίλιαμς.

Ο τελευταίος με ένα καταπληκτικό γκολ έγραψε το 3-2 για την Αθλέτικ, σκορ το οποίο δεν έμελλε να αλλάξει μέχρι το φινάλε. Να σημειώσουμε ότι οι νικητές είχαν -ορθώς- και ένα ακυρωθέν γκολ στο 56' με τον Ραούλ Γκαρθία.

Έτσι οι Βάσκοι κατέκτησαν το τρίτο τρόπαιο της ιστορίας τους στον θεσμό του Σούπερ Καπ (τα άλλα δύο το 1984 και το 2015), ενώ στον αντίποδα τα νεύρα του Μέσι στο 120'+1' (χτύπησε εκτός φάσης των Βιγιαλίμπρε και αποβλήθηκε μέσω VAR - πρώτη αποβολή στην καριέρα του) καταδεικνύουν τα συναισθήματα στο «στρατόπεδο» των Καταλανών...

Οι συνθέσεις

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (Ρόναλντ Κούμαν): Τερ Στέγκεν, Άλμπα, Λανγκλέ (105' Τρινκάο), Αραούχο, Ντεστ (46' Μινγκουέθα), Μπούσκετς (97' Πούιγκ), Ντε Γιόνγκ, Ντεμπελέ (88' Μπρέιθγουεϊτ), Πέδρι (88' Πιάνιτς), Μέσι, Γκριεζμάν.

ΑΘΛΕΤΙΚ ΜΠΙΛΜΠΑΟ (Μαρθελίνο): Σιμόν, Μπαλενθιάγκα (83' Λέκουε), Ντε Μάρκος (81' Βέσγκα), Μαρτίνεθ (95' Νούνιεθ), Κάπα (81' Μπερενγκέρ), Γιεράι, Ραούλ Γκαρθία (83' Βιγιαλίμπρε), Ντάνι Γκαρθία, Βενσεδόρ, Μουνιαΐν, Γουίλιαμς (105' Μορσίγιο).