Φενέρμπαχτσε: «Χρυσώνει» τον Οζίλ για να τον πάει στην Τουρκία

Ο Μεσούτ Οζίλ αναμένεται να συνεχίσει την καριέρα του στη Φενέρμπαχτσε, η οποία του προσφέρει ένα πλουσιοπάροχο συμβόλαιο με τον Ατσούν Ιλιτζαλί μεσάζοντα και χρηματοδότη

Φενέρμπαχτσε: «Χρυσώνει» τον Οζίλ για να τον πάει στην Τουρκία

Θέμα ωρών είναι η επισημοποίηση της συνεργασίας ανάμεσα στον Μεσούτ Οζίλ και τη διοίκηση της Φενέρμπαχτσε.

Η συμφωνία με τον παίκτη και την Άρσεναλ για τη λύση της συνεργασίας τους είναι δεδομένη. Σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ, ο 32χρονος μέσος θα υπογράψει με τη Φενέρ συμβόλαιο διάρκειας 3,5 ετών με εξαιρετικούς όρους.

Κατ’ αρχάς ο Γερμανός πρώην διεθνής θα εισπράξει ως πριμ υπογραφής 5 εκατ. ευρώ (που θα πληρωθεί σε δόσεις μέσα σε μια τριετία). Οι ετήσιες αποδοχές του θα είναι 4 εκατ. ευρώ, ενώ επιπλέον για κάθε συμμετοχή του θα εισπράττει 25.000 ευρώ.

Παράλληλα, στους όρους της συμφωνίας περιλαμβάνεται πριμ 500.000 ευρώ για την κατάκτηση του τουρκικού πρωταθλήματος και 25.000 ευρώ για πρόκριση στους ομίλους του Champions League.

«Συμφώνησαν Οζίλ και Φενέρμπαχτσε»

Το κόστος του συμβολαίου του Οζίλ θα καλύψουν χορηγοί της Φενέρμπαχτσε. Ο ποδοσφαιριστής θα αφήσει τα 3 από τα 8 εκατ. ευρώ που είχε λαμβάνειν φέτος από την Άρσεναλ, η οποία τον είχε θέσει εδώ και μήνες εκτός ομάδας.

Μάλιστα σύμφωνα με τις πληροφορίες μέσα στο γκρουπ των επιχειρηματιών που θα καλύψουν το κόστος της μεταγραφής είναι ο Ατσούν Ιλιτζαλί.

Ο «Mr Survivor» είναι πολύ στενός φίλος με τον ποδοσφαιριστή αλλά και με τον πρόεδρο της ομάδας, Αλί Κοτς και μεσολάβησε ώστε η Φενέρμπαχτσε όχι μόνο να πλησιάσει τον παίκτη, αλλά και να βρει τα χρήματα, ώστε να τον αποκτήσει.