Αϊντχόφεν: Ο Σμιντ ξιφούλκησε εναντίον του διαιτητή Νιχάους που είχε σφυρίξει στο Άρης - ΠΑΟΚ

Πολλά παράπονα από τον διαιτητή Νιχάους ο οποίος είχε σφυρίξει στο Άρης - ΠΑΟΚ, εξέφρασε ο προπονητής της Αϊντχόφεν, Ρότζερ Σμιντ μετά τη νίκη 5-3 επί της Σπάρτα Ρότερνταμ.

Αϊντχόφεν: Ο Σμιντ ξιφούλκησε εναντίον του διαιτητή Νιχάους που είχε σφυρίξει στο Άρης - ΠΑΟΚ

Η Αϊντχόφεν πήρε μια δύσκολη νίκη 5-3 από τη Σπάρτα στο Ρότερνταμ για την 17η αγωνιστική του ολλανδικού πρωταθλήματος και διατήρησε την επαφή της με την κορυφή.

Η αντίπαλος του Ολυμπιακού στους «32» του Europa League προηγήθηκε 4-1 αλλά είδε τη Σπάρτα να μειώνει σε 4-3 στο 88΄πριν ο Μάλεν διαμορφώσει στο 93' το τελικό σκορ.

Σπάρτα Ρότερνταμ - Αϊντχόφεν 3-5 : «Φωτιά» στην επίθεση, «χωνί» στην άμυνα (highlights, vid)

Ο προπονητής Ρότζερ Σμιντ έμεινε ευχαριστημένος από την απόδοση των παικτών του ενώ είχε πολλά παράπονα από τη διαιτησία του Μπας Νιχάους (είχε διευθύνει το ντέρμπι Άρης-ΠΑΟΚ 1-0).

«Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι κάτω από δύσκολες συνθήκες» είπε ο Σμιντ, αναφερόμενος στο χιονισμένο τερέν. «Η αρχή ήταν πολύ κακή με αυτό το γκολ (στο 4'). Χρειαστήκαμε λίγα λεπτά για να συνηθίσουμε το γήπεδο. Στη συνέχεια όμως παίξαμε ένα καλό παιχνίδι και αξίζαμε να κερδίσουμε» δήλωσε.

Η PSV γύρισε το ματς μέσα σε δυο λεπτά στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου. «Ήταν δύο εξαιρετικά γκολ. Είπαμε κάποια πράγματα στην ανάπαυλα και τα εφαρμόσαμε. Αυτό ήταν τελικά το κλειδί για τη νίκη. Θα έπρεπε ωστόσο να ελέγξουμε το παιχνίδι μετά το 1-4» πρόσθεσε.

Στη συνέχεια «έβαλε» κατά του διαιτητή Νιχάους: «Σκόπιμα σφύριζε εναντίον μας γιατί τον επέκρινα μετά το παιχνίδι με τη Βίτεσε. Είναι ευθύνη του διαιτητή να προστατεύει τους παίκτες. Άφηνε τέσσερα ή πέντε φάουλ. Υπό αυτές τις συνθήκες, οι παίκτες πρέπει να προστατεύουν ο ένας τον άλλον. Υπήρχαν πραγματικά κάποια σκληρά φάουλ μεταξύ τους. Ήμουν θυμωμένος γι' αυτό. Ο Κόντι τραυματίστηκε από ένα τέτοιο μαρκάρισμα»