Από τον Μαχλά ως τον Γιακουμάκη: Οι Έλληνες μεγάλοι σκόρερ της Eredivisie

Το ρεκόρ του Νίκου Μαχλά με τα 98 γκολ στην Eredivisie και ο «κανονιέρης» Γιώργος Γιακουμάκης που ανέβηκε φέτος στην πέμπτη θέση των Ελλήνων σκόρερ στα ολλανδικά «σαλόνια».

Από τον Μαχλά ως τον Γιακουμάκη: Οι Έλληνες μεγάλοι σκόρερ της Eredivisie

Παραμυθένια είναι η φετινή αγωνιστική περίοδος για τον Γιώργο Γιακουμάκη, ο οποίος συνεχίζει να σκοράρει… κατά ριπάς στα μεγάλα «σαλόνια» του ολλανδικού πρωταθλήματος και να γράφει «χρυσές» σελίδες στην ποδοσφαιρική του καριέρα στην Eredivisie με τα χρώματα της Φένλο.

Η Κρητικός επιθετικός με το «καρέ» τερμάτων που σημείωσε στην χθεσινή αναμέτρηση της ομάδας του με αντίπαλο την Ντεν Χάαγκ (1-4) για την 16η αγωνιστική, έφτασε αισίως τα 16 γκολ στην πρώτη θέση του πίνακα των σκόρερ στην κατηγορία, ενώ, παράλληλα, είναι και τρίτος σκόρερ φέτος στην Ευρώπη, πίσω μόνο από τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι της Μπάγερν Μονάχου και τον Πολ Ονουάτσου της Γκενκ.

Όσον αφορά τους Έλληνες σκόρερ όλων των εποχών στο ολλανδικό πρωτάθλημα, ο 26χρονος άσος βρίσκεται στην πέμπτη θέση της λίστας και το επόμενο διάστημα θα επιδιώξει να δώσει συνέχεια στην συχνή επαφή του με αντίπαλα δίχτυα, ώστε ως το τέλος της σεζόν να ανέβει ακόμα ψηλότερα στην σχετική κατάταξη.

Στην κορυφή των Ελλήνων σκόρερ στην κατηγορία βρίσκεται πάντα ο Νίκος Μαχλάς, που μεγαλούργησε με την φανέλα της Φίτεσε και του Άγιαξ φτάνοντας συνολικά τα 98 τέρματα. Μάλιστα, υπενθυμίζεται πως κατά την διάρκεια της καριέρας του στην Eredivisie υπήρξε πρώτος σκόρερ την περίοδο 1997-98, ενώ την σεζόν 1998/99 κατέκτησε και το «Χρυσό Παπούτσι» σημειώνοντας 34 γκολ σε 32 παιχνίδια με την Φίτεσε.

Στην δεύτερη θέση της σχετικής κατάταξης βρίσκεται ο Γιάννης Αναστασίου με 56 γκολ σε 162 ματς σε Ρόντα, Άγιαξ και Σπάρτα Ρότερνταμ, ενώ τρίτος είναι ο Γιώργος Σαμαράς που σταμάτησε στα 25 τέρματα φορώντας την φανέλα της Χέρενφεϊν.

Τέλος, την τέταρτη θέση μοιράζονται Βαγγέλης Παυλίδης (Βίλεμ) και Άγγελος Χαριστέας (Άγιαξ, Φέγονορντ) που βρήκαν 21 φορές τον δρόμο για τα αντίπαλα δίχτυα.