Στον τελικό του Σούπερ Καπ η Μπάρτσελόνα, απέκλεισε στα πέναλτι τη Ρεάλ Σοσιεδάδ! (Highlights)

Η Μπαρτσελόνα με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Μαρκ Αντρέ Τερ Στέγκεν νίκησε 3-2, στα πέναλτι (κ.δ. και παρ. 1-1), την Ρεάλ Σοσιεδάδ, στον ημιτελικό του Ισπανικού Σούπερ Καπ και προκρίθηκε στον τελικό, που θα διεξαχθεί την Κυριακή

Στον τελικό του Σούπερ Καπ η Μπάρτσελόνα, απέκλεισε στα πέναλτι τη Ρεάλ Σοσιεδάδ! (Highlights)

Απόντος του Λιονέλ Μέσι, που λίγες ώρες πριν τον αγώνα διαγνώστηκε με πρόβλημα τραυματισμού, ο πρώτος ημιτελικός του Ισπανικού Σούπερ Καπ (που για δεύτερη σερί σεζόν διεξάγεται με την μορφή του φάιναλ φορ) μεταξύ Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Σοσιεδάδ, στην Κόρντομπα (σ. αντί της Σ. Αραβίας που ήταν προγραμματισμένο, αρχικά, λόγω πανδημίας) κρίθηκε στα πέναλτι αφού 90λεπτο και παράταση έληξαν 1-1.

Εκεί επικράτησαν οι Καταλανοί με 3-2 αφού ο Μαρκ Αντρέ Τερ Στέγκεν απέκρουσε δύο χτυπήματα, ενώ ένα ακόμη κατέληξε στο δοκάρι του!

Οι Καταλανοί, παρά την απουσία του αρχηγού τους. προηγήθηκαν με κεφαλιά του Φρένκι Ντε Γιονγκ (39') από γύρισμα του Γκριεζμάν, αλλά ο Ολλανδός στο ξεκίνημα της επανάληψης υπέπεσε σε πέναλτι (χέρι) κι ο Ογιαρθάμπαλ ευστοχώντας στο 17ο πέναλτι καριέρας (σε ισάριθμα εκτελεσμένα) ισοφάρισε (51'), το ματς οδηγώντας το στην παράταση.

Παρά τις εκατέρωθεν ευκαιρίες, με κορυφαία το δοκάρι του νεοεισελθόντα Γιανουζάι (118'). το 1-1 παρέμεινε και το ματς οδηγήθηκε στη «ρώσικη ρουλέτα».

Εκεί ο Γερμανός σταμάτησε δύο χτυπήματα (μεταξύ αυτών κι εκείνο του, άχαστου στην καριέρα του, ως τότε, Ογιαρθάμπαλ) και γλίτωσε από τον «μανδύα» των μοιραίων τους Ντε Γιονγκ και Γκριεζμάν που αστόχησαν...

Η διαδικασία:
Μπαουτίστα (απόκρουση Τερ Στέγκεν) - Ντε Γιονγκ (δοκάρι)
Ογιαρθάμπαλ (απόκρουση Τερ Στέγκεν) - Ντεμπελέ 0-1
Γουίλιαν Ζοσέ (δοκάρι) - Πιάνιτς 0-2
Μερίνο 1-2 - Γκριεζμάν (άουτ)
Γιανουζάι 2-2 - Ρίκι Πουτζ 2-3

ΤΕΤΑΡΤΗ (13/01)
Ρεάλ Σοσιεδάδ - Μπαρτσελόνα 1-1 (2-3 πεν.)
(51' πεν. Ογιαρθάμπαλ - 39' Ντε Γιονγκ)

ΠΕΜΠΤΗ (14/01)

22.00: Ρεάλ Μαδρίτης - Αθλέτικ Μπιλμπάο

ΤΕΛΙΚΟΣ (17/01): Μπαρτσελόνα -