Μάντσεστερ Σίτι: Κατηγορίες για παράνομη προσέγγιση νεαρού παίκτη με «μαύρα» χρήματα!

Η Μάντσεστερ Σίτι φέρεται να παραβίασε τους ποδοσφαιρικούς κανόνες στην προσπάθεια της να δελεάσει Βραζιλιάνο, ανήλικο ποδοσφαιριστή με την εικονική πρόσληψη του πατέρα του ως σκάουτερ της...

Μάντσεστερ Σίτι: Κατηγορίες για παράνομη προσέγγιση νεαρού παίκτη με «μαύρα» χρήματα!

Δεν πάνε πολλοί μήνες που η Μάντσεστερ Σίτι αθωώθηκε από το CAS για παραβιάσεις του Financial Fair Play αλλά οι «Πολίτες», που έχουν ...παράδοση στην παραβίαση των ποδοσφαιρικών καν (σ. στο παρελθόν είχαν πληρώσει πρόστιμο και υποχρεούντο να δηλώσουν λιγότερους παίκτες στα ευρωπαϊκά Κύπελλα από τις υπόλοιπες συμμετέχους), έρχονται ξανά στο προσκήνιο για αρνητικό λόγο.

Αιτία η αποκάλυψη ενός πατέρα πρώην ποδοσφαιριστή τους ότι λειτουργούσε εικονικά ως σκάουτερ της προκειμένου ο γιος του να πάρει λεφτά κάτω από το τραπέζι!

Το θέμα προέβαλλε η βρετανική ιστοσελίδα «The Athletic».

Σύμφωνα με το συγκεκριμένο δημοσίευμα, το 2011 οι «πολίτες» για να δελεάσουν τον τότε 14χρονο Γκαμπριέλ Φερνάντο Αλμέιδα να ενταχθεί στο δυναμικό τους, προσέλαβαν ως σκάουτερ τον πατέρα του.

Με αυτό τον τρόπο θα μπορούσαν να δώσουν χρήματα στην οικογένεια του Βραζιλιάνου, παρά την απαγόρευση για οικονομικά ανταλλάγματα σε ανήλικους παίκτες.

Το παράξενο όμως είναι ότι ο πατήρ Αλμέιδα, δεν εργάστηκε ποτέ παρότι πληρωνόταν κανονικά!

Σύμφωνα με τα επίσημα τραπεζικά στοιχεία, μηνιαίες πληρωμές περίπου χιλίων λιρών μπήκαν το διάστημα μεταξύ τον Σεπτέμβριο του 2011 και τον Ιούνιο του 2012 στον λογαριασμό του Βραζιλιάνου «σκάουτερ», ο οποίος ανέφερε σχετικά: «η αλήθεια είναι ότι με πλήρωσαν αλλά δεν εργάστηκα ποτέ».

Μάλιστα τον Ιανουάριο του 2012 καταγράφηκε το μεγαλύτερο έμβασμα, ύψους 1313,25 λιρών.

Από την πλευρά τους οι «σίτιζενς» με τοποθέτησή τους, δεν δέχονται τις κατηγορίες και θεωρεί αβάσιμους τους ισχυρισμούς.

Για την ιστορία, ο 24χρονος, σήμερα, Γκαμπριέλ Φερνάντο Αλμέιδα αποχώρησε από την Σίτι το 2014 επιστρέφοντας στην πατρίδα του και την Κορίνθιανς.

Μάλιστα την τρέχουσα σεζόν, αγωνίστηκε για λίγα ματς στην Βρετανία με την άσημη Στρέντφορντ Πάντοκ, με την καριέρα του να μην είχε τελικά την αναμενόμενη εξέλιξη.