Μειώσεις των παικτών ζητά η γαλλική λίγκα!

Σε μείωση μισθών των παικτών κατά 30% θα πρέπει να προχωρήσουν οι γαλλικές ομάδες των Ligue 1 και Ligue 2, προκειμένου να υπάρξει οικονομική ισορροπία. 

Μειώσεις των παικτών ζητά η γαλλική λίγκα!

Σοβαρή οικονομική κρίση αντιμετωπίζει το γαλλικό ποδόσφαιρο εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού.

Η Ligue 1 ήταν η μόνη μεταξύ των κορυφαίων πρωταθλημάτων που δεν ολοκλήρωσε τη σεζόν 2019/20, ενώ υπήρξε απώλεια της σύμβασης δικαιωμάτων με τη Mediapro αξίας άνω των 800 εκατομμυρίων ευρώ ανά σεζόν.

O DNCG, οργανισμός που είναι υπεύθυνος για τη λογιστική παρακολούθηση των επαγγελματικών συλλόγων, έχει εκτιμήσει απώλειες 800 εκατομμυρίων ευρώ για τις ομάδες της πρώτη τη τάξει κατηγορίας στη Γαλλία, στο τέλος της σεζόν 2020/21.

«Χωρίς δραστική μείωση των μισθών, δεν υπάρχει βιωσιμότητα του μοντέλου» δήλωσε ο Ζαν-Μαρκ Μικέλε, επικεφαλής τoυ DNCG. Οι μισθοί είναι το κύριο μέρος των δαπανών για τους γαλλικούς συλλόγους Ligue 1 και Ligue 2, καλύπτοντας πάνω από το 50%.

Την Τρίτη (13/1) οι ηγέτες του πρωταθλήματος, μαζί με ορισμένους προέδρους συλλόγων τόσο της Ligue 1 όσο και της Ligue 2, συναντήθηκαν με τη γαλλική ένωση παικτών (UNFP) για να συζητήσουν σημαντική μείωση των αμοιβών για τους παίκτες.

«Η μείωση των μισθών κατά 30% θα μας επέτρεπε να επιστρέψουμε σε μια μορφή οικονομικής ισορροπίας», τόνισε ο Μικέλε.

Το «ΦΩΣ» στην πόρτα σας και στον υπολογιστή σας