Κορυφαίος τεχνικός της περασμένης 10ετίας ο Σιμεόνε κατά τη Διεθνή Υπηρεσία Στατιστικής κι Ιστορίας!

Η Διεθνής Υπηρεσία Στατιστικής κι Ιστορίας του Ποδοσφαίρου (IFFHS) ανακοίνωσε ότι ο Ντιέγκο Σιμεόνε είναι ο κορυφαίος προπονητής της περασμένης δεκαετίας (2011-2020) πάνω από τους Γκουαρντιόλα και Κλοπ. Στην 16η θέση της λίστας ο Ερνέστο Βαλβέρδε, 18ος ο Ζαρντίμ!

Κορυφαίος τεχνικός της περασμένης 10ετίας ο Σιμεόνε κατά τη Διεθνή Υπηρεσία Στατιστικής κι Ιστορίας!

Ούτε ο Γκουαρντιόλα, ούτε ο Κλοπ.
Ούτε, έστω, ο Μουρίνιο...

Η Διεθνής Υπηρεσία Στατιστικής και Ιστορίας του Ποδοσφαίρου (IFFHS) έκανε την ...έκπληξη και πήγε κόντρα σε όσα πιστεύει η πλειονότητα των φιλάθλων, παγκοσμίως κι αναγόρευσε κορυφαίο τεχνικό της προηγούμενης δεκαετίας (2011-20) τον Ντιέγκο Σιμεόνε!

Ο Αργεντινός συγκέντρωσε τους περισσότερους βαθμούς, βάσει επιτευγμάτων του, αφήνόντας τον Καταλανό δεύτερο τον Γερμανό τρίτο και τον Πορτογάλο τέταρτο.

Ο «Τσόλο» είχε 152 ψήφους, έναντι 144 του Γκουαρντιόλα, 105 του Κλοπ και 91 του Μουρίνιο.

Δύο πρώην «ερυθρόλευκοι» στους 18 καλύτερους!

Ακολουθούν οι Άλέγκρι (77), Έμερι (70), Ζιντάν (59), Αντσελότι (57), Ποτσετίνο και Γκαγιάρδο (από 56), Κόντε (53), Ρανιέρι (36), σερ Άλεξ Φέργκιουσον και Λουίς Ενρίκε (από 35), Γιουπ Χάινκες (34) ενώ στην 16 θέση βρίσκεται ο Ερνέστο Βαλβέρδε (26) χάρη στα πεπραγμένα του σε Μπαρτσελόνα και Ολυμπιακό. Στην αμέσως επόμενη θέση είναι, μαζί με τον Αρσέν Βενγκέρ, ένας άλλος πρώην ερυθρόλευκος τεχνικός: ο Λεονάρντο Ζαρντίμ (25).

Αξίζει να σημειωθεί πως στα δέκα χρόνια που βρίσκεται στον πάγκο της Ατλέτικο Μαδρίτης, ο Σιμεόνε έχει να επιδείξει μεταξύ άλλων την κατάκτηση 1 πρωταθλήματος, 1 Κυπέλλου, 1 Σούπερ Καπ Ισπανίας και 2 τροπαίων Europa League ενώ ήταν φιναλίστ και σε δύο τελικούς Champions League (2014, 2016) όπου η Ατλέτικο ηττήθηκε από τη συμπολίτισσα Ρεάλ.