Σούπερ Καπ Γαλλίας: Με Νεϊμάρ η Παρί Σεν Ζερμέν κόντρα στη Μαρσέιγ

Ο Νεϊμάρ ξεπέρασε τον τραυματισμό του στον αστράγαλο και τέθηκε στην διάθεση του προπονητή του, Μαουρίσιο Ποκετίνο, για το αυριανό (22.00) Σούπερ Καπ Γαλλίας κόντρα στη Μαρσέιγ.

Σούπερ Καπ Γαλλίας: Με Νεϊμάρ η Παρί Σεν Ζερμέν κόντρα στη Μαρσέιγ

Με τον Νεϊμάρ στην αποστολή της θα αντιμετωπίσει αύριο (13/1, 22.00) η Παρί Σεν Ζερμέν την Μαρσέιγ στον τελικό του Σούπερ Καπ Γαλλίας, που θα διεξαχθεί στο γήπεδο της Λανς, το Μπολέρ-Ντελελίς.

Ο Βραζιλιάνος επιθετικός είχε τραυματιστεί σοβαρό στον αστράγαλό του στην αναμέτρηση των «πρωτευουσιάνων» με αντίπαλο τη Λιόν για το πρωτάθλημα τον περασμένο Δεκέμβρη από ένα σκληρό μαρκάρισμα του Τιάγκο Μέντες. Πλέον όμως, ξεπέρασε πλήρως το πρόβλημα που αντιμετώπιζε και τέθηκε στην διάθεση του προπονητή του, Μαουρίσιο Ποκετίνο, για την αναμέτρηση με τους Μαρσεγιέζους.

Ο 28χρονος επιθετικός είχε απουσιάσει από τις αναμετρήσεις των πρωταθλητών κόντρα σε Λοριάν (16/12), Λιλ (20/12), Στρασμπούρ (23/12), Σεντ Ετιέν (6/1) και Μπρεστ (9/1), αλλά πλέον είναι και πάλι «ετοιμοπόλεμος», κάτι που επιβεβαίωσε μάλιστα σε δηλώσεις του και ο Αργεντινός τεχνικός της Παρί. Όπως σημείωσε βέβαια ο Ποκετίνο, ακόμα δεν έχει αποφασίσει αν θα χρησιμοποιήσει τον Νεϊμάρ στο αρχικό σχήμα της Παρί ή αν θα επιλέξει να τον ρίξει στο παιχνίδι ως αλλαγή.

Η Παρί θα διεκδικήσει στο ματς το 10ο τρόπαιο του γαλλικού Σούπερ Καπ στην ιστορία της και όγδοο σερί, ενώ αντίθετα η Μαρσέιγ το τέταρτο στην ιστορία της και πρώτο από το 2011.

Για την ιστορία υπενθυμίζεται επίσης πως οι δύο σύλλογοι είχαν αναμετρηθεί τελευταία φορά στην ίδια διοργάνωση και το 2010, όταν η Μαρσέιγ είχε κατακτήσει τον τίτλο με 5-4 στα πέναλτι έπειτα από το «λευκό» 0-0 της κανονικής διάρκειας. Στην αποστολή των Μαρσεγιέζων στο συγκεκριμένο ματς βρισκόταν τότε και ο άσος του Ολυμπιακού, Ματιέ Βαλμπουενά, ο οποίος είχε ξεκινήσει βασικός.