Νίκος Σταθόπουλος: Ο Έλληνας που αποφασίζει για την αγορά της Ίντερ

Οι Ιταλοί ασχολούνται με την πρόταση της εταιρείας που έχει τη NOVA για την αγορά της Ίντερ και ψάχνουν ποιος είναι ο Νίκος Σταθόπουλος, ο οποίος αποφασίζει.

Νίκος Σταθόπουλος: Ο Έλληνας που αποφασίζει για την αγορά της Ίντερ

H Corriere dello Sport κάνει λόγο σε σημερινό δημοσίευμα της για πρόταση 500 εκατομμυρίων ευρώ για την αγορά της Ίντερ από την BC Partners. Πρόκειται για την εταιρεία, η οποία πρόσφατα αγόρασε τη Forthnet μέσω της θυγατρικής της United Group και κατ' επέκταση τη Nova.

Με το συγκεκριμένο θέμα ασχολούνται -όπως είναι φυσικό - τα ιταλικά ΜΜΕ στο σύνολό τους. Η ιταλική ιστοσελίδα «calcioefinanza.it», φιλοξενεί θέμα με τίτλο: «Ποιος είναι ο Σταθόπουλος, ο μάνατζερ που εξετάζει τον φάκελο της Ίντερ».

Στο σχετικό θέμα κάνει αναδρομή στην καριέρα του: «Γεννημένος το 1969, μιλάει πέντε γλώσσες (ελληνικά, αγγλικά, γαλλικά, ισπανικά και ιταλικά), έχει ένα MBA από το Harvard Business School, τον έλεγχο των ιταλικών συμφωνιών με την BC Partners, είναι φίλος του Τζορτζ Κλούνεϊ και φίλαθλος της Τσέλσι», αναφέρει μεταξύ αάλλων.

Παραθέτει το πλήρες βιογραφικό του Σταθόπουλου και τονίζει ότι προσχώρησε στη «BC Partners» το 2005, όπου σήμερα είναι πρόεδρος της Επιτροπής Διαχείρισης Χαρτοφυλακίου, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής, καθώς έχει και την καθοδήγηση των επενδύσεων της εταιρείας σε τηλεπικοινωνίες και ΜΜΕ, με ιδιαίτερη προσοχή στις επενδύσεις στην Ιταλία.

Υπάρχει και απόσπασμα συνέντευξής του στους «Financial Times», στο οποίο εξήγησε ότι «η αγορά της σωστής ομάδας είναι αποφασιστική και η ικανότητα δημιουργίας υψηλών αποδόσεων δεν είναι πάντα προαπαιτούμενο. Αυτό που πρέπει να κάνεις δεν είναι μόνο να επιλέξεις το σωστό περιουσιακό στοιχείο, αλλά και να είσαι πολύ καλός ιδιοκτήτης αυτού του περιουσιακού στοιχείου».