Ανακοίνωσε Ντιαλό η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ προχώρησε στην απόκτηση του 18χρονου Ιβοριανού ακραίου επιθετικού Αμάντ Ντιαλό Τραορέ, ο οποίος υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας ως το 2025 με προοπτική ανανέωσης για έναν ακόμα χρόνο.

Ανακοίνωσε Ντιαλό η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Στην πρώτη της προσθήκη στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου προχώρησε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Οι «κόκκινοι διάβολοι» ανακοίνωσαν την απόκτηση του 18χρονου Αμάντ Ντιαλό Τραορέ από την Αταλάντα, με τον παίκτη να βάζει την υπογραφή του σε συμβόλαιο συνεργασίας μέχρι το 2025, με προοπτική ανανέωσης για έναν επιπλέον χρόνο.

Η συμφωνία ανάμεσα στους δύο συλλόγου είχε επέλθει από τον περασμένο Οκτώβρη, ωστόσο αυτό που απέμενε ήταν να υποβληθεί ο ποδοσφαιριστής στις καθιερωμένες ιατρικές εξετάσεις και φυσικά να συμφωνήσει στους προσωπικούς όρους του συμβολαίου του με τον αγγλικό σύλλογο.

Τα βήματα αυτά τελικά ολοκληρώθηκαν με επιτυχία και πλέον ο 18χρονος περιμένει να εγκριθεί η άδεια εργασίας του στο Νησί για να ενταχθεί στο δυναμικό της Γιουνάιτεντ, ανοίγοντας έτσι ένα νέο κεφάλαιο στην ποδοσφαιρική του καριέρα.

Ο Αμάντ Ντιαλό Τραορέ, που αγωνίζεται κυρίως στο δεξί άκρο της επίθεσης και κατάγεται από την Ακτή Ελεφαντοστού, πραγματοποίησε μόνο δύο εμφανίσεις την τρέχουσα περίοδο με τον σύλλογο του Μπέργκαμο.

Μέχρι πέρσι αγωνιζόταν κυρίως στις μικρότερες ομάδες του ιταλικού συλλόγου, ωστόσο την περασμένη σεζόν κέρδισε τις πρώτες του πέντε συμμετοχές στην πρώτη ομάδα της Αταλάντα και πέτυχε μάλιστα κι ένα γκολ, αυτό στο ντεμπούτο του στον αγώνα κόντρα στην Ουντινέζε τον Οκτώβρη του 2019.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το κόστος της μεταγραφής έφτασε τα 25 εκατομμύρια ευρώ, το οποίο βέβαια μπορεί να αυξηθεί στα 40 εκατομμύρια με βάση τα μπούνους που έχουν συμφωνηθεί ανάμεσα στις δύο ομάδες.