Στον τελικό του Λιγκ Καπ η Μάντσεστερ Σίτι, 2-0 την Γιουνάιτεντ! (highlights)

Η Μάντσεστερ Σίτι επικράτησε 2-0 στο Ολντ Τράφορντ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και προκρίθηκε στον τελικό του Λιγκ Καπ όπου την περιμένει η Τότεναμ του Ζοσέ Μουρίνιο

 

Στον τελικό του Λιγκ Καπ η Μάντσεστερ Σίτι, 2-0 την Γιουνάιτεντ! (highlights)

Στον τελικό του Λιγκ Καπ για 4η σερί χρονιά (κι 9η στην ιστορία της) με στόχο να φτάσει τις ισάριθμες κατακτήσεις και να γίνει πολυνίκης του θεσμού (με 8 τρόπαια, όσα κι η Λίβερπουλ) προκρίθηκε η Μάντσεστερ Σίτι που θριάμβευσε με 2-0 της συμπολίτισσαας Γιουνάϊτεντ στο «Ολντ Τράφορντ» στον δεύτερο (μονό) ημιτελικό του Λιγκ Καπ και θα είναι η αντίπαλος της Τότεναμ στον τελικό της 25ης Απριλίου.

Έτσι Μουρίνιο και Γκουαρντιόλα θα βρεθούν αντιμέτωποι διεκδικώντας ένα τρόπαιο. Έστω και το τρίτο ιεραρχικά στην Αγγλία.

Ταυτόχρονα οι «σίτιζενς» πήραν μια άτυπη ρεβάνς από την αιώνια αντίπαλο τους που στα προηγούμενα τρία ματς δεν είχαν καν δεχθεί γκολ από εκείνους (μετρώντας 2 νίκες και μια ισοπαλία)

Mε το πόδι στο ...γκάζι ξεκίνησαν κι οι δύο ομάδες μ’ αποτέλεσμα στο πρώτο πεντάλεπτο να έχουν από ένα ακυρωθέν γκολ ελέω VAR.

Την αρχή έκαναν οι γηπεδούχοι με το αυτογκόλ του Στόουνς να μην μετρά λόγω οφσάιντ του Ράσφορντ, ενώ τέρμα των «πολίτων» με τον Γκουντογκάν είχε ίδια κατάληξη επίσης για οφσάιντ. Τα ακυρωθέντα γκολ έγιναν τρία στο 24’αφού ο Φόντεν που βρήκε δίχτυα πήρε την μπάλα εκτεθειμένος πίσω από την αντίπαλη άμυνα.

Ενδιάμεσα σουτ του Μπρούνο Φερνάντες έβγαλε εντυπωσιακά ο Στέφεν (9’) στο αριστερό «παράθυρο» του, ενώ βολίδα του Ντε Μπρούινε, δύο λεπτά, μετά, τράνταξε το δοκάρι. Μετά τα μέσα του ημιχρόνου ο ρυθμός έπεσε με τις δύο ομάδες να επιστρατεύουν μπόλικη τακτική πλέον, μέχρι την ανάπαυλα.

Ξανασκόραρε μετά από 4 χρόνια ο Στόουνς!

Στο ξεκίνημα της επανάληψης ωστόσο (50'), μια προβολή του Στόουνς, στο δεύτερο δοκάρι, μετά από εκτέλεση φάουλ του Φόντεν έφερε την ομάδα του Γκουαρντιόλα μπροστά στο σκορ.

Ήταν το πρώτο γκολ του Άγγλου σέντερ μπακ από την 1η Νοέμβρη του 2017, ενώ ξανασκόραρε σε εγχώρια διοργάνωση μετά από μια τετραετία ακριβώς!

Τρία λεπτά αργότερα σουτ του Κανσέλο πέρασε λίγο άουτ ενώ ο Χέντερσον απέκρουσε κεφαλιά του Στέρλινγκ σε κόρνερ (57’), αλλά κυρίως φαλτσαριστό αριστερό σουτ του Μαχρέζ (62’).
Οι «πολίτες» ακολούθως κατέβασαν το ρυθμό διαχειρίστηκαν το ματς χωρίς να κινδυνεύσουν και έφτασαν σε δεύτερο γκολ με σουτ του Φερναντίνιο εκτός περιοχής (83’)

MANTΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΪΤΕΝΤ: Χέντερσον, Γουάν-Μπιζάκα, Λίντελοφ, Μαγκουάιρ, Σο, Φρεντ (87’ Φαν Ντε Μπέεκ), ΜακΤόμινεϊ (75’ Γκρίνγουντ), Πογκμπά, Φερνάντες, Ράσφορντ, Μαρσιάλ

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ: Στέφεν, Κανσέλο, Στόουνς, Ντίας, Ζιντσένκο, Γκιουντογκάν, Φερναντίνιο, Φόντεν, Ντε Μπρούινε, Μαχρέζ (79’ Ρόδρι), Στέρλινγκ