League Cup Αγγλίας: Με πέντε αλλαγές και νοκ-άουτ τα ημιτελικά

Πέντε αλλαγές αντί για τρεις θα μπορούν να κάνουν οι ομάδες που μετέχουν στα ημιτελικά του League Cup Αγγλίας, ενώ σε αντίθεση με πέρσι οι αναμετρήσεις θα είναι νοκ-άουτ. Αύριο (5/1) η Τότεναμ υποδέχεται την Μπρέντφορντ και την Τετάρτη (6/1) η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ την συμπολίτισσα Σίτι.

League Cup Αγγλίας: Με πέντε αλλαγές και νοκ-άουτ τα ημιτελικά

Η μεγάλη μάχη των ημιτελικών του League Cup ξεκινάει αυτό το διήμερο στην Αγγλία, στον δρόμο των ομάδων για την πρόκριση στον τελικό της διοργάνωσης που διεξαχθεί στο «Γουέμπλεϊ» στις 25 Απριλίου.

Η δράση αρχίζει από αύριο (5/1) με τον αγώνα της Τότεναμ κόντρα στην έκπληξη του φετινού θεσμού Μπρέντφορντ, ενώ την Τετάρτη (6/1) θα πραγματοποιηθεί και το μεγάλο ντέρμπι του Μάντσεστερ, ανάμεσα στην Γιουνάιτεντ και την Σίτι στο «Ολντ Τράφορντ».

Σε αντίθεση με την περσινή αγωνιστική περίοδο, οι φετινές αναμετρήσεις είναι νοκ-άουτ, ενώ όπως αποφάσισε σήμερα (4/1) η διοργανώτρια Αρχή, τόσο οι ομάδες που θα αγωνιστούν στα ημιτελικά όσο και οι αντίστοιχες που θα προκριθούν στον τελικό θα μπορούν να πραγματοποιήσουν πέντε αλλαγές στις αναμετρήσεις τους αντί για τρεις, καθώς στόχος είναι να μειωθεί η επιβάρυνση των ποδοσφαιριστών από τους συνεχόμενους αγώνες.

Υπενθυμίζεται πως η πλειοψηφία των ομάδων που αγωνίζονται στην Premier League είχαν καταψηφίσει την πρόταση για πέντε αλλαγές την τρέχουσα σεζόν στην κατηγορία, αλλά η λίγκα της χώρας μίλησε με τις ομάδες που μετέχουν στο League Cup και τους έδωσε την έγκρισή της για περισσότερες αλλαγές, όπως επίσης και την δυνατότητα να έχει κάθε σύλλογος εννέα παίκτες στον πάγκο.

Τέλος, υπενθυμίζεται ότι Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Σίτι είχαν αναμετρηθεί και πέρσι στα ημιτελικά του League Cup, με τους «πολίτες» να παίρνουν τελικά την πρόκριση για τον τελικό και να κατακτούν το τρόπαιο κόντρα στην Άστον Βίλα (2-1).