Bundesliga: Η Λειψία από τη Στουτγκάρδη άλμα στην κορυφή (highlights, βαθμολογία)

H Λειψία νίκησε 1-0 εκτός έδρας τη Στουτγκάρδη και ανέβηκε στην 1η θέση (με ένα ματς περισσότερο). Τα αποτελέσματα, η βαθμολογία, τα highlights της 14ης αγωνιστικής στη Bundesliga.

Bundesliga: Η Λειψία από τη Στουτγκάρδη άλμα στην κορυφή (highlights, βαθμολογία)

Το γκολ της νίκης της Λειψίας πέτυχε ο Ντάνι Όλμο στο 67' από μπαλιά του Ανχελίνο. Οι φιλοξενούμενοι θα μπορούσαν να καθαρίσουν νωρίτερα το ματς αλλά ο Φόρζμπεργκ στο 21΄έχασε πέναλτι.

Με την ήττα της 3-0 στο Βερολίνο από την Χέρκα η Σάλκε έφτασε τους 30 αγώνες χωρίς νίκη! Αντίθετα η γηπεδούχος πήρε μια βαθιά ανάσα.

Ο Γκεντουζί άνοιξε το σκορ στο 36΄ για να ακολουθήσουν στο δεύτερο ημίχρονο τα γκολ των Κόρδοβα και Πιάτεκ που διαμόρφωσαν το τελικό σκορ κι έκαναν «μαύρο» το ντεμπούτο του Γκρος στον πάγκο της Σάλκε.

Η Λεβερκούζεν μπήκε με το αριστερό στο νέο έτος γνωρίζοντας την ήττα με 2-1 στη Φρανκφούρτη από την Άιντραχτ παρά το γεγονός ότι προηγήθηκε με ωραίο γκολ του Αμίρι.

Χάρις στο γκολ του Μπριλ Εμπολό η Γκλάντμπαχ απέσπασε (1-0) πολύτιμη εκτός έδρας νίκη από την Αρμίνια στο Μπίλεφελντ.

Η Ουνιόν πέρασε νικηφόρα από τη Βρέμη με τα γκολ των Μπέκερ και Αβονίγι ενώ το ίδιο έκανε και η Άουγκσμπουργκ στο ματς με την Κολωνία. Ο Δημήτρης Λημνιός πέρασε ως αλλαγή στο 82ο λεπτό, στη θέση του Ράφαελ Τσίκος, ωστόσο δεν μπόρεσε να αποτρέψει την ήττα της ομάδας του.

Τέλος η Φράιμπουργκ, με τρία γκολ στο πρώτο ημίχρονο, έκανε περίπατο (1-3) στην έδρα της Χόφενχαϊμ κι έφτασε τις τέσσερις συνεχόμενες επιτυχίες.

Tα αποτελέσματα της 14ης αγωνιστικής

Σάββατο 2 Ιανουαρίου

Άιντραχτ - Λεβερκούζεν 2-1

(22' Γιουνές, 54' αυτ. Ταπσόμπα / 10' Αμίρι)

Αρμίνια - Γκλάντμπαχ 0-1

(58' Εμπολό)

Βέρντερ - Ουνιόν 0-2

(12' Μπέκερ, 28' Αβονίγι)

Κολωνία - Άουγκσμπουργκ 0-1

(77' Ιάγκο)

Χόφενχαϊμ - Φράιμπουργκ 1-3

(58' Μπεμπού / 7' Σανταμαρία, 34' πεν. Γκρίφο, 42' αυτ. Κάσιμ)

Χέρτα - Σάλκε 3-0

(36΄Γκεντουζί, 52΄Κόρδοβα, 82΄Πιόντεκ)

Στουτγκάρδη - Λειψία 0-1

(67΄Όλμο)

Κυριακή 3 Ιανουαρίου

Ντόρτμουντ - Βόλφσμπουργκ (16:30)

Μπάγερν - Μάιντς (19:00)

H βαθμολογία