Σε κώμα ο Εουσέμπιο Σακριστάν

Ο Εουσέμπιο Σακριστάν χειρουργήθηκε στο κεφάλι και είναι σε κώμα σε κλινική του Βαγιαδολίδ.

Σε κώμα ο Εουσέμπιο Σακριστάν

Δύσκολες ώρες για τον Εουσέμπιο Σακριστάν, ο οποίος βρίσκεται σε κώμα σε κλινική του Βαγιαδολίδ. Συγκεκριμένα την Τετάρτη χτύπησε στο κεφάλι με αποτέλεσμα να προκληθεί κρανιοεγκεφαλική κάκωση. Την Πέμπτη ο 52χρονος προπονητής υποβλήθηκε σε επέμβαση και τώρα βρίσκεται σε κώμα.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες που έρχονται από την Ισπανία η κατάσταση του παραμένει σταθερή και οι επόμενες ώρες είναι πολύ κρίσιμες για την πορεία της υγείας του. Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωση του και το Ίδρυμα Εουσέμπιο Σακριστάν.

Όλο το Βαγιαδολίδ είναι στο πλευρό του Σακριστάν, ο οποίος υπήρξε ένα από τους σημαντικότερους ποδοσφαιριστές στην ιστορία της Ρεάλ. Υπήρξε μέλος της ομάδας που κέρδισε το μοναδικό τίτλο της ιστορίας της, το Λιγκ Καπ, το 1984.

Ξεκίνησε την ποδοσφαιρική του καριέρα το 1983 από τη Βαγιαδολίδ και την ολοκλήρωσε εκεί το 2002. Αγωνίστηκε ακόμη στην Ατλέτικο Μαδρίτης, στη Μπαρτσελόνα, στη Θέλτα και ήταν διεθνής 15 φορές με την Ισπανία. Ως ποδοσφαιριστής της "Μπάρτσα" κέρδισε ένα Champions League, ένα Copa del Rey, τρία ισπανικά Σούπερ Καπ και ένα ευρωπαϊκό σούπερ Καπ.

Ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα ως βοηθός του Φρανκ Ράικαρντ και εργάστηκε σε αρκετές μικρές ομάδες της Μπαρτσελόνα μέχρι που ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της Θέλτα το 2009. Το 2011 επέστρεψε στη Βαρκελώνη για να εργαστεί στη Β' ομάδα των Καταλανών και στη συνέχεια κάθισε στον πάγκο της Ρεάλ Σοσιεδάδ. Η τελευταία φορά που εργάστηκε ως προπονητής ήταν στη Χιρόνα. Αυτή την περίοδο εργαζόταν στο ίδρυμα που φέρει το όνομα του.