Σάντορ Tόργκελε: Η κόντρα με τον Μαλεζάνι, ο καβγάς με τον Ζαγοράκη και τα «φέσια» του ΠΑΟΚ

Aποκαλυπτικός ήταν ο Σάντορ Τόργκελε σε συνέντευξη που έδωσε σε ουγγρική ιστοσελίδα σχετικά με τα όσα έζησε στον Παναθηναϊκό και στον ΠΑΟΚ.

Σάντορ Tόργκελε: Η κόντρα με τον Μαλεζάνι, ο καβγάς με τον Ζαγοράκη και τα «φέσια» του ΠΑΟΚ

Ο Σάντορ Τόργκελε έδωσε μεγάλη συνέντευξη στη rangado.24 όπου μεταξύ άλλων μίλησε για το πέρασμα του από την Ελλάδα, φορώντας τη φανέλα του Παναθηναϊκού και του ΠΑΟΚ.

Ο 38χρονος σήμερα παλαίμαχος Ούγγρος επιθετικός αναφέρθηκε στην κόντρα του με τον προπονητή του Παναθηναϊκού (σημ: Αλμπέρτο Μαλεζάνι), τον καυγά του με τον Θοδωρή Ζαγοράκη και τα «φέσια» του ΠΑΟΚ

Ο Τόργκελε πήγε στον Παναθηναϊκό από την Κρίσταλ Πάλας, δανεικός στην αρχή. Όμως αλλιώς περίμενε την καριέρα του στην Ελλάδα. Σε ένα ματς γκρίνιαξε όταν έγινε αλλαγή κάτι που ο προπονητής δεν ανέχτηκε

«Πρώτος κανόνας, ο προπονητής έχει πάντα δίκιο. Δεύτερος κανόνας, εάν ο προπονητής δεν είναι σωστός, ο πρώτος κανόνας τίθεται σε ισχύ. Αυτό, πάει και τελείωσε» είπε.

Στη συνέχεια δόθηκε στον ΠΑΟΚ αλλά ούτε στη Θεσσαλονίκη στέριωσε.

«Ο Παναθηναϊκός έδωσε για να πάρει τον Σαλπιγγίδη από τον ΠΑΟΚ, δύο Κύπριους και έναν Ούγγρο διεθνή σε αντάλλαγμα. Έτσι έφτασα στη Θεσσαλονίκη, όπου ο Θεόδωρος Ζαγοράκης, θεωρείτο ο μεγαλύτερος θεός. Εγώ όμως κατάφερα να συγκρουστώ μαζί του σε μια από τις πρώτες μου προπονήσεις».

-Δεν γνώριζες τις τοπικές συνθήκες;

«Φυσικά ήξερα ποιος ήταν. Όμως δεν υπάρχουν θεοί, ημίθεοι ή γκρίζοι παίκτες στο γήπεδο. Όταν ο Ζαγοράκης, ο Έλληνας θεός που απολάμβανε τόσο μεγάλη δημοτικότητα δύο χρόνια μετά την κατάκτηση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος πετάγεται έξω από το νάιτ-κλαμπ νωρίτερα από μένα και αρχίζει να με παρενοχλεί στην προπόνηση, τότε τον αντιμετωπίζω όπως οποιονδήποτε άλλο».

-Έπαιξες ωστόσο στη Θεσσαλονίκη 24 αγώνες και πέτυχες ένα γκολ

«Έπαιξα γιατί ο προπονητής μού βρήκε θέση αλλά όχι ως σέντερ φορ. Έπαιξα στα άκρα κι έδωσα μερικές ασίστ για γκολ».

-Γιατί έφυγες μετά από ένα χρόνο;

«Όταν υπέγραψα, ο μάνατζερ μου διαπραγματεύτηκε ένα πριμ υπογραφής, το οποίο έλαβα αμέσως εφάπαξ. Από την άλλη πλευρά, δεν έλαβα ούτε μια δεκάρα από τον μηνιαίο μισθό μου για ένα χρόνο. Ωστόσο, στο τέλος της σεζόν, δεν ήταν ο σύλλογος, αλλά εγώ που τερμάτισα τη σύμβαση. Το ήξερα αργά ή γρήγορα, θα έβρισκα το δίκιο μου μέσω της UEFA. Έτσι, πέντε χρόνια αργότερα, όταν ο Ζαγοράκης ήταν ήδη πρόεδρος, μετά από είκοσι προσφυγές και την προοπτική καταγγελίας της UEFA, μου πλήρωσαν τον μισό χρόνο από την τριετή σύμβασή μου»