Κλοπ για Σαλάχ: «Ο μοναδικός λόγος για να αποχωρήσει από τη Λίβερπουλ, είναι ο καιρός»

Ο προπονητής της Λίβερπουλ, Γιούργκεν Κλοπ ρωτήθηκε για τον Μο Σαλάχ και τα όσα είπε μέσα στην εβδομάδα για τη Ρεάλ και το ενδεχόμενο να αποχωρήσει από το μεγάλο λιμάνι.

Κλοπ για Σαλάχ: «Ο μοναδικός λόγος για να αποχωρήσει από τη Λίβερπουλ, είναι ο καιρός»

Ο Κλοπ ρωτήθηκε αν υπάρχει πιθανότητα αποχώρησης του Σαλάχ από την ομάδα και ο Γερμανός απάντησε «ο μοναδικός λόγος για να αποχωρήσει κανείς τώρα από τη Λίβερπουλ, είναι ο καιρός. Τι άλλος λόγος μπορεί να υπάρχει; Πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες ομάδες στον κόσμο.

Πληρώνουμε καλά χρήματα, ίσως όχι τα περισσότερα στον κόσμο, αλλά πληρώνουμε καλά, έχουμε ένα συγκλονιστικό γήπεδο, εξαιρετικούς οπαδούς και φιλάθλους παντού στον κόσμο..

Τα χρώματα μας είναι κόκκινα, που είναι το πιο όμορφο χρώμα, οπότε ποιος ο λόγος; Δεν μπορείς να αναγκάσεις τον κόσμο να μείνει, αλλά έτσι είναι τα πράγματα.

Ποτέ δεν το κάναμε εξάλλου, όλα έχουν να κάνουν με τις χρονικές περιόδους και τέτοιου είδους πράγματα. Έχουμε κάνει αλλαγές, για να αποκτήσουμε μεγάλους παίκτες και αν κάποιος θέλει να φύγει, δεν μπορούμε να τον κρατήσουμε πίσω.

Απλά δεν καταλαβαίνω γιατί να θέλει κάποιος να φύγει. Ο Mo απάντησε στην ερώτηση, η οποία αφορούσε την περίπτωση που ενδιαφέρονταν αυτές οι δύο ομάδες και δεν το απέκλεισε. Οκ, εγώ είμαι διαφορετικός γιατί μου κάνετε πολλές ερωτήσεις για τα συμβόλαια και όλα τα σχετικά..

Ρωτήστε όμως οποιονδήποτε παίκτη δεν παίζει στην Μπαρτσελόνα και στη Ρεάλ Μαδρίτης: «Μπορείς να φανταστείς τον εαυτό σου να παίζει εκεί μια μέρα;» Φανταστείτε να έλεγε: «Όχι, δεν είναι για εμένα τα Ισπανικά» Πρόκειται για τις μεγαλύτερες ομάδες στην Ισπανία.

Γιατί να το έλεγε αυτό; Το μοναδικό που είπε ήταν «θα δούμε» και για τη Λίβερπουλ, πως το νέο συμβόλαιο είναι στα χέρια του συλλόγου, αυτό είναι 100% αλήθεια.

Όλα είναι μια χαρά, είναι μόνο συζητήσεις για το μέλλον και τέτοιου είδους πράγματα. Φυσικά θα πρέπει να μην μιλάς πολύ για αυτό, γιατί διαφορετικά δημιουργείται ένα τόσο μεγάλο θέμα από μια συνέντευξη.

Τα πράγματα είναι μια χαρά και η συνέντευξη δεν γίνεται πιο σημαντική για εμένα. Εννοείται πως ο Mo είναι πολύ σημαντικός για εμένα, αλλά η συνέντευξη δεν είναι».

Για το γεγονός πως ο Αιγύπτιος επιθετικός δεν πήρε το περιβραχιόνιο στον αγώνα με την Μίντιλαντ:

«Ήμουν αρχηγός για ένα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα στην καριέρα μου, αλλά ποτέ δεν κατάλαβα πόσο σημαντικό είναι. Ναι, έχουμε αρχηγό τον Χέντερσον και αυτό είναι σημαντικό, αλλά δεν είχα καταλάβει πόσο σημαντικό είναι για τους παίκτες να είναι αρχηγοί για έναν αγώνα.

Δεν κατάλαβα πως είναι μεγάλο θέμα για τον Τρεντ. Οι τέσσερις μας αρχηγοί είναι οι Χέντερσον, Βαϊνάλντουμ, Μίλνερ και Φαν Ντάικ. Αν όλοι τους δεν παίζουν, τότε συνήθως αρχηγός είναι εκείνος που έχει τα περισσότερα χρόνια στην ομάδα.

Αυτός, όπως το είδα εγώ, ήταν ο Τρεντ. Δεν μιλάω για την καριέρα στην Ακαδημία, αλλά για την επαγγελματική. Κάποιος μου είπε μετά το ματς, πως θα έπρεπε να ήταν ο Ορίγκι και ήταν δικό μου λάθος που είχε φύγει από την ομάδα με δανεισμούς.

Οπότε δεν έκανα τα πράγματα περίπλοκα και έδωσα το περιβραχιόνιο στον Trent.

Μίλησα στον Mo μετά τον αγώνα, όταν κατάλαβα πως τα πράγματα δεν είχαν δουλέψει και του το εξήγησα. Το ανέφερε ξανά στην συνέντευξη, οπότε δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα για εμένα.

Είπε πως ήταν απογοητευμένος. Εγώ δεν το έκανα από πρόθεση, απλά έκανα αυτό που έκανα. Αν έκανα ένα λάθος, ήταν που δεν έδωσα το περιβραχιόνιο στον Ντιβόκ».