Ένας Ράσφορντ η άνοιξη, ένας Τζόνσον η καταστροφή

Θα μπορούσε να είναι οδηγός για να απολαύσεις ένα φλιτζάνι τσάι, όμως είναι όσα συμβαίνουν στα σπίτια όλων. Αφορμή ο Μάρκους Ράσφορντ και το «έγκλημα» του επιθετικού της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Η... αποκάλυψη της «Daily Mail» και ο Μπόρις Τζόνσον.

Ένας Ράσφορντ η άνοιξη, ένας Τζόνσον η καταστροφή

Συμβαίνουν και στο δικό μας σπίτι, αλλά ας καταπιαστούμε με αλλουνού το σπίτι. Αν προτιμάτε τα σπίτια, διότι περί αυτών πρόκειται. Συγκεκριμένα, τις πέντε πολυτελέστατες κατοικίες αξίας άνω των 2.000.000 λιρών που φέρεται να αγόρασε ο Μάρκους Ράσφορντ.

Αυτό είναι το «έγκλημα» του Άγγλου επιθετικού της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, το οποίο αποκάλυψε η κυριακάτικη «Daily Mail». Η καλή και αντικειμενική εφημερίδα αποκάλυψε ότι υπάρχει ποδοσφαιριστής ο οποίος αγωνίζεται στην πιο εμπορική ομάδα στον κόσμο και έχει τόσα χρήματα για να κάνει τέτοιες αγορές.

Λογικά την Κυριακή ο Μπόρις Τζόνσον θα απολάμβανε ήρεμος το τσάι του στην πρωθυπουργική κατοικία της Ντάουνινγκ Στριτ, όταν έπεσε στα χέρια του η εφημερίδα. Πιθανόν να έπεσε εκτός από την εφημερίδα και το φλιτζάνι από τα χέρια του, καθώς λογικά θα αγνοούσε το δημοσίευμα.

Μιλάμε για τον Αλεξάντερ Μπόρις Ντε Φέφελ Τζόνσον, τον Βρετανό πολιτικό, συγγραφέα, πρώην δημοσιογράφο και σημερινό πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου και ηγέτη του Συντηρητικού Κόμματος από τον Ιούνιο 2019. Θα κοίταξε με ηδονικό βλέμμα την κατά 30 χρόνια τουλάχιστον νεότερη σύντροφό του, Κάρι Σίμοντς, και με νόημα θα της είπε: «Είχε και στο χωριό του στον Άγιο Χριστόφορο τέτοιες κατοικίες;». Ο Ράσφορντ έχει γεννηθεί στο Μάντσεστερ, όμως κατάγεται από τον Άγιο Χριστόφορο, ένα νησί στις Δυτικές Ινδίες.

Η Κάρι δεν είναι τυχαία

Ο Τζόνσον ξέρει ότι η Κάρι μπορεί να τον καταλάβει. Άλλωστε δεν είναι καμιά τυχαία. Ανακηρύχθηκε «Πρόσωπο της Χρονιάς» από τη φιλοζωική οργάνωση «PΕΤΑ», όχι λόγω του ότι είναι στο πλευρό του Τζόνσον, αλλά εξαιτίας της δήλωσής της για τις μαϊμούδες που χρησιμοποιούνται ως «σκλάβοι» για να μαζεύουν καρύδες. Ο αγώνας που κάνει για να αποσυρθούν από τα βρετανικά ράφια προϊόντα που στηρίζουν την πρακτική αυτή είναι πολύ πιο σημαντικός από αυτόν του Ράσφορντ.

Ο επιθετικός της Γιουνάιτεντ δεν ασχολήθηκε με τις μαϊμούδες και το μαρτύριό τους αλλά με το θέμα της πείνας. Μπανάλ, αν μη τι άλλο. Μας έχει ζαλίσει τους τελευταίους μήνες. Ειδικά από τότε που το βρετανικό κοινοβούλιο καταψήφισε το αίτημα για την παροχή δωρεάν γευμάτων σε παιδιά απόρων οικογενειών στη διάρκεια των σχολικών διακοπών. Υπάρχουν άραγε άπορες οικογένειες;

Μοιράζει φαγητό

Ο Ράσφορντ συνέχισε να μοιράζει φαγητό σε άπορους μέσω μη κερδοσκοπικής εταιρείας με την οποία συνεργάζεται, κάτι που προφανώς δεν υπέπεσε στην αντίληψη πολλών δημοσιογράφων. Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, μέσω των σόσιαλ μίντια άρχισε να προωθεί ενέργειες άλλων που προσέφεραν δωρεάν φαγητό.

Τι να κάνουν και τα μίντια, άρχισαν να ασχολούνται μαζί του, διότι έχει και περίπου 4 εκατομμύρια ακόλουθους. Ο Τζόνσον είχε μέρες που δεν μπορούσε να πιεί το τσάι του. Ήρθε και η επιστολή των Άγγλων παιδιάτρων προς την κυβέρνηση του νησιού -«είμαστε περήφανοι που στεκόμαστε στο πλευρό του»- και ο πρωθυπουργός αναγκάστηκε να αλλάξει πορεία. Μάζεψε από εδώ κι από εκεί 400.000 λίρες και βρέθηκε ο τρόπος να δοθούν γεύματα την περίοδο των Χριστουγέννων. Ευτυχώς που ήρθε και η «Daily Mail» και μπήκαν για τα καλά τα πράγματα στη θέση τους.

Όμως με αυτό το… αγκάθι Ράσφορντ πρέπει να… τελειώνουμε. Γενικώς οι τύποι σαν τον Ράσφορντ δημιουργούν αναστάτωση. Παίξε μπάλα και άσε τα υπόλοιπα στους Τζόνσον όλου του κόσμου. Είπαμε, συμβαίνουν και στο δικό μας σπίτι, αλλά ας καταπιαστούμε με τα σπίτια των άλλων. Να μπορούμε να πιούμε ήσυχοι το τσάι μας, μέρες που είναι.