Αρτέτα: «Είμαστε καλύτεροι, αλλά… δεν κερδίζουμε»

Ο τεχνικός της Άρσεναλ Μικέλ Αρτέτα προσπάθησε να εξηγήσει τι συμβαίνει και η ομάδα του, απλά δεν μπορεί να κερδίσει…

Αρτέτα: «Είμαστε καλύτεροι, αλλά… δεν κερδίζουμε»

Έναν χρόνο πριν, ο Μικέλ Αρτέτα αναλάμβανε την τεχνική ηγεσία της Άρσεναλ, αλλά στον έως τώρα απολογισμό, το πρόσημο είναι αρνητικό. Ο Ισπανός τεχνικός προσπάθησε να εξηγήσει τι συμβαίνει και η Άρσεναλ, απλά δεν μπορεί να κερδίσει…

«Προφανώς είμαι πάρα πολύ απογοητευμένος με το αποτέλεσμα ξανά. Αφού δεχθήκαμε πάλι ένα αυτογκόλ, επιστρέψαμε στο παιχνίδι, παραχωρήσαμε μία στημένη φάση στις οποίες δουλέψαμε, αλλά για να είμαστε δίκαιοι, είναι πραγματικά καλοί σε αυτό και από τότε είχαμε την πλήρη κυριαρχία του παιχνιδιού» εξήγησε μετά τη νέα ήττα από την Έβερτον που τους έφερε στην 8η θέση, για να συμπληρώσει:

«Τους ελέγξαμε πολύ καλά, στις αντεπιθέσεις. Δημιουργούμε πολλές καταστάσεις, αλλά δεν καταλήγουν σε μεγάλες φάσεις. Μερικές φορές φταίει η σέντρα, μερικές φορές η τελευταία ενέργεια ή το πλάνο μας, το ποσοστό επιτυχίας είναι πολύ χαμηλό. Είναι κάτι που πρέπει να βελτιώσουμε δραματικά.

Και όταν χρειαστήκαμε λίγη τύχη, σημαδέψαμε το δοκάρι. Ο προβληματισμός είναι λίγο παρόμοιος με τις τελευταίες εβδομάδες. Ότι είσαι καλύτερος από τον αντίπαλο, ότι κυριαρχείς στα παιχνίδια. Κανονικά όταν βρίσκεστε κάτω από αυτήν την τεράστια πίεση και σε αυτήν τη θέση, οι ομάδες κάνουν απέναντι σου το δικό τους παιχνίδι. Είναι πρόθυμοι να κάνουν τα πράγματα με τον σωστό τρόπο και καταλαβαίνω την απογοήτευση τους επειδή χρειάζονται ένα αποτέλεσμα (ώστε να επανέλθουν) και παίξαμε ένα παιχνίδι που νομίζω ότι έπρεπε να κερδίσουμε κάτι».