Λοπετέγκι: «Χθες ήταν η πιο δυστυχισμένη μέρα της ζωής μου, σήμερα η πιο ευτυχισμένη»

Ένα 24ωρο μετά την απόλυσή του από την Εθνική Ισπανίας, ο Ζουλέν Λοπετέγκι παρουσιάστηκε με κάθε επισημότητα από την Ρεάλ Μαδρίτης.

 

 

Λοπετέγκι: «Χθες ήταν η πιο δυστυχισμένη μέρα της ζωής μου, σήμερα η πιο ευτυχισμένη»

O πρόεδρος των πρωταθλητών Ευρώπης, Φλορεντίνο Πέρεθ, χαρακτήρισε το νέο προπονητή των «μερένγxες» ως «έναν άνθρωπο που γνωρίζει το κλαμπ πάρα πολύ καλά κι έχει δείξει πόσο φανταστικός επαγγελματίας είναι».

Συνέχισε ο Πέρεθ: «Από σήμερα παίρνεις στα χέρια σου μία ομάδα-θρύλο. Σήμερα επιστρέφεις έχοντας οδηγήσει την Ισπανία στα τελικά του Μουντιάλ, με την Εθνική σε εξαιρετική φόρμα, μη γνωρίζοντας την ήττα σε 20 σερί αγώνες.

Είναι μία ημέρα με ανάμικτα συναισθήματα, διότι στέκεσαι απέναντι σε δύο απόλυτα συμβατά όνειρα: οδηγώντας την "φούριας ρόχας" στο δρόμο για να γίνει παγκόσμια πρωταθλήτρια και κοουτσάροντας την αγαπημένη σου Ρεάλ Μαδρίτης. Οι οπαδοί θα σε ευχαριστήσουν για όλα, όπως και οι παίκτες επίσης.»

Αναφερόμενος στις εξελίξεις με την Εθνική ομάδα, μετά τη γνωστοποίηση της συμφωνίας του με την Ρεάλ, ο Πέρεθ ανέφερε: «Η Ρεάλ έφτασε σε συμφωνία με τον Λοπετέγκι μέσα σε λίγες ώρες, σεβόμενη τις ρήτρες και το συμβόλαιο που είχε με την Εθνική ομάδα.

Θεωρήσαμε ότι έπρεπε να ολοκληρωθεί πριν το Παγκόσμιο Κύπελλο, κινούμενοι πρώτα από όλα με πλήρη διαφάνεια. Είναι για πρώτη φορά στην ιστορία του ποδοσφαίρου, ένας ομοσπονδιακός προπονητής, έχοντας έρθει σε συμφωνία με άλλη ομάδα, να θεωρείται ότι συμπεριφέρθηκε με άδικο τρόπο.

Τίποτα περισσότερο από την αλήθεια. Δημοσιοποιήσαμε τη συμφωνία μας πριν την έναρξη του Μουντιάλ, για να αποφευχθεί η όποια διαρροή και να επικρατήσει η διαφάνεια.»

Ο νέος τεχνικός της Ρεάλ Μαδρίτης από την πλευρά του έκανε λόγο για την πιο ευτυχισμένη μέρα της ζωής του: «Ελπίζω να μην υπάρξει συναισθηματική φόρτιση. Πρώτα θα ήθελα να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου για την εμπιστοσύνη και υπευθυνότητα που μου έδειξαν, την οποία απολαμβάνω με μεγάλη περηφάνεια.

Γνωρίζω καλά ότι έρχομαι σε μία ομάδα με τεράστιες απαιτήσεις. Θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατό και θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό και θα δώσουμε μάχη για να παραμείνει ο σύλλογος στο επίπεδο που βρίσκεται, ίσως και για να φτάσουμε ακόμη ψηλότερα.

Θεωρώ ότι είμαι έτοιμος γι αυτή την περιπέτεια και να συνεργαστώ με αυτούς τους φανταστικούς παίκτες που έχουμε. Χθες ήταν η πιο δυστυχισμένη μέρα της ζωής μου από τότε που πέθανε η μητέρα μου, αλλά η σημερινή είναι η πιο ευτυχισμένη.»

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ