Βίτορ Μέλο Περέιρα: Νέος αρχιδιαιτητής στην Τσεχία

Ο Βίτορ Μέλο Περέιρα, ο οποίος την προηγούμενη τριετία ήταν πρόεδρος της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας στη χώρα μας, είναι ο νέος αρχιδιαιτητής στην Τσεχία!

Βίτορ Μέλο Περέιρα: Νέος αρχιδιαιτητής στην Τσεχία

Ο Βίτορ Μέλο Περέιρα ανακοινώθηκε ως ο νέος επικεφαλής της επιτροπής διαιτησίας στην Τσεχία.

Ο Πορτογάλος την προηγούμενη τριετία βρισκόταν στην προεδρία της ελληνικής ΚΕΔ ανακοινώθηκε από την ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Τσεχίας που έλυσε τη συνεργασία της με την προηγούμενη επιτροπή, μετά το θέμα που υπήρξε, με τη σύλληψη του αναπληρωτή προέδρου και άλλων 18 αξιωματούχων ύστερα από οργανωμένη επιχείρηση της αστυνομίας.

«Προς το παρόν αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να διορθωθεί η τρέχουσα κατάσταση στην επιτροπή διαιτητών και γενικά στη διαιτησία», δήλωσε ο πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της Τσεχίας, Μάρτιν Μάλικ ο οποίος είπε για τον νέο αρχιδιαιτητή: «Θα ήθελα ο κ.Μέλο Περέιρα να βοηθήσει την επιτροπή διαιτησίας να ξαναγίνει ένας διαφανής και πλήρως ανεξάρτητος φορέας το συντομότερο δυνατό».

Ο Πορτογάλος στα νιάτα του υπήρξε από τους πιο αναγνωρίσιμους διαιτητές στα τέλη της δεκαετίας του ’90 και στις αρχές της νέας χιλιετίας. Γεννήθηκε στην Πορτογαλία το 1957 και το 1992, σε ηλικία 35 ετών, έγινε διεθνής ρέφερι διευθύνοντας συνολικά 68 ευρωπαϊκά ματς.

O Περέιρα υπήρξε πρόεδρος της Πορτογαλικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου, της Επιτροπής Διαιτησίας των Ευρωπαϊκών Επαγγελματικών Λιγκών και μέλος διαφόρων επιτροπών της ΦΙΦΑ και της ΟΥΕΦΑ. Είναι τεχνικός τηλεπικοινωνιών και μιλά τέσσερις γλώσσες.

Έχει διευθύνει αρκετά μεγάλα παιχνίδια στη διαιτητική καριέρα του, καθώς είχε παρουσία σε δύο Μουντιάλ, του 1998 και του 2002, σφυρίζοντας από δύο παιχνίδια στο καθένα.

Σφύριξε σε τρία ματς της τελικής φάσης του Γιούρο 2000, ενώ το αποχαιρετιστήριο ματς σε διεθνές επίπεδο ήταν ο τελικός του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ του 2002.