Ρονάλντο: «Πρότυπό μου ο Φαν Μπάστεν»

Τον Μάρκο Φαν Μπάστεν χαρακτήρισε πρότυπό του ο Ρονάλντο σε δηλώσεις του στο «France Football» και τόνισε πως καλύτερος συμπαίκτης του στο διάστημα της ποδοσφαιρικής του καριέρας ήταν ο Ζινεντίν Ζιντάν.

Ρονάλντο: «Πρότυπό μου ο Φαν Μπάστεν»

Στην ποδοσφαιρική του καριέρα αναφέρθηκε σε δηλώσεις του στο «France Football» ο Ρονάλντο, ο οποίος συμπεριλήφθηκε στην κορυφαία ποδοσφαιρική 11άδα όλων των εποχών από την σχετική ψηφοφορία του γαλλικού περιοδικού.

Το «φαινόμενο» μίλησε για το πρότυπο που είχε όταν έκανε τα πρώτα του βήματα στο άθλημα, ενώ παράλληλα μίλησε και για τον καλύτερο συμπαίκτη που είχε κατά την διάρκεια της ποδοσφαιρικής του καριέρας.

«Ο Μάρκο Φαν Μπάστεν ήταν πρότυπό μου, αυτό είναι σίγουρο. Από πολύ μικρή ηλικία, παρακολουθούσα το ιταλικό ποδόσφαιρο και του έδωσα ιδιαίτερη προσοχή. Επίσης ο Μαραντόνα, ο Κρόιφ και ο Ζίκο επειδή έπαιζε στην αγαπημένη μου Φλαμένγκο. Ήμουν τόσο ερωτευμένος με τη θέση μου ως 9άρι. Προσπάθησα να πάρω κάτι από όλους και τελικά μπορώ να πω ότι είμαι υπερήφανος για την καριέρα που έχω κάνει», σημείωσε σχετικά.

Στη συνέχεια υπογράμμισε: «Ο καλύτερος παίκτης με τον οποίο έχω προπονηθεί και έχω παίξει, είναι ο Ζινεντίν Ζιντάν. Τώρα είναι προπονητής και έχει σηκώσει τρία Champions League στην σειρά. Έτσι αναρωτιέμαι ποιος είναι ο καλύτερος; Ο παίκτης ή ο προπονητής Ζιντάν; Και δεν μπορώ να απαντήσω».

Υπενθυμίζεται ότι στην σχετική ψηφοφορία του «France Football» ο Ρονάλντο επιλέχθηκε στην τριάδα της επίθεσης μαζί με τους Λιονέλ Μέσι και Κριστιάνο Ρονάλντο.