Γιουνάιτεντ - Σίτι: Το Μάντσεστερ στα… δύο!

Η μάχη της Γιουνάιτεντ με τη Σίτι στο «Όλντ Τράφορντ» δεσπόζει στο πρόγραμμα της 12ης αγωνιστικής

Γιουνάιτεντ - Σίτι: Το Μάντσεστερ στα… δύο!

Η δράση στα γήπεδα της Πρέμιερ Λιγκ επιστρέφει σήμερα και το σπουδαίο ντέρμπι του Μάντσεστερ ανάμεσα στη Γιουνάιτεντ και τη Σίτι μαγνητίζει τα βλέμματα. Οι «κόκκινοι διάβολοι» είναι στο +1 από τους συμπολίτες τους και προέρχονται από τέσσερις σερί νίκες στο πρωτάθλημα, αλλά την Τρίτη έμειναν εκτός συνέχειας Τσάμπιονς Λιγκ μετά την ήττα τους από τη Λειψία.

Ο Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ δεν θα έχει στη διάθεσή του πιθανότατα τους Μαρσιάλ και Καβάνι. Οι «πολίτες» έχουν πλέον ξανά διαθέσιμο τον Αγκουέρο, ενώ πέρασαν ένα άνετο βράδυ την Τετάρτη κόντρα στη Μαρσέιγ.

Στα άλλα ματς της ημέρας, η Γουλβς υποδέχεται στο «Μολινό» την Άστον Βίλα, ενώ η Νιουκάστλ τη Γουέστ Μπρομ. Το πρόγραμμα της ημέρας ολοκληρώνεται στο «Γκούντισον Παρκ» με το επίσης σπουδαίο παιχνίδι ανάμεσα στην Έβερτον και την Τσέλσι.

Γκουραντιόλα: «Δεν είναι ματς νοκ άουτ»

Σαν να βρίσκεται η Γιουνάιτεντ στα... καλύτερά της θα την κοντράρει η Σίτι στο μεγάλο ντέρμπι, όπως ανέφερε με σαφήνεια ο Πεπ Γκουαρντιόλα στη συνέντευξη Τύπου. Ο Καταλανός δείχνει να μην ξεγελιέται από τον αποκλεισμό της ομάδας του Σόλσκιερ στο Τσάμπιονς Λιγκ και γνωρίζει ότι σε κάτι τέτοιες περιπτώσεις ορισμένες φορές έρχεται και μια μεγάλη αντίδραση από την ομάδα που έχει «πληγωθεί». «Θα τους αντιμετωπίσουμε σαν να είναι στην καλύτερή τους κατάσταση. Μιλήσαμε πολύ στις προπονήσεις μας για όλα όσα πρέπει να κάνουμε για να πάρουμε αυτό που θέλουμε. Δεν είναι ένα παιχνίδι νοκ άουτ, έχουμε πολλά παιχνίδια ακόμα μέσα στη σεζόν. Ασφαλώς είναι ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι, όμως δίνει και αυτό τρεις βαθμούς όπως και τα υπόλοιπα», είπε.

Μάλιστα, σχολιάζοντας όσα ακούγονται περί του κινδύνου που παραμονεύει για τη θέση του Σόλσκιερ λόγω της κατάστασης στην οποία βρίσκεται η Γιουνάιτεντ, ο Γκουαρντιόλα είπε: «Δεν χρειάζεται τη δική μου στήριξη, γιατί είναι αρκετά δυνατός από μόνος του και ξέρει τη δουλειά του. Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε και να παραδεχόμαστε την ποιότητα του Σόλσκιερ ως προπονητή». Όσο για τον Αγκουέρο, επιβεβαίωσε ότι δεν πρόκειται να τον χρησιμοποιήσει ως βασικό.