Νέος πένθος στην Αργεντινή: Πέθανε ο Αλεχάντρο Σαμπέγια

Λίγες ημέρες μετά τον Ντιέγκο Μαραντόνα, η Αργεντινή θρηνεί και τον θάνατο του Αλεχάντρο Σαμπέγια

Νέος πένθος στην Αργεντινή: Πέθανε ο Αλεχάντρο Σαμπέγια

Όπως αναφέρουν τα Μέσα της Αργεντινής, ο πρώην ομοσπονδιακός τεχνικός, Αλεχάντρο Σαμπέγια πέθανε στο νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν τις τελευταίες ημέρες.

Ο 66χρονος Σαμπέγια είχε μεταφερθεί στην εντατική σε κρίσιμη κατάσταση καθώς είχε υποστεί ενδονοσοκομειακή λοίμωξη.

Ο Σαμπέγια οδήγησε την Αργεντινή στο Μουντιάλ του 2014 ως τον τελικό, ενώ είχε κάτσει και στον πάγκο της Εστουντιάντες.

Ο Σαμπέγια είχε γεννηθεί το 1954 στο Μπουένος Άιρες. Ξεκίνησε την καριέρα του από την Ρίβερ Πλέιτ προτού μετακομίσει στην Αγγλία το 1978 για να παίξει στη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ .

Αγωνίστηκε και στη Λιντς Γιουνάιτεντ , πριν επιστρέψει στη Νότια Αμερική και παίξει σε Εστουντιάντες, Γκρέμιο, Φερό Καρίλ, Ιραπουάτο. εκπροσώπησε τους Estudiantes , Grêmio , Ferro Carril Oeste και Irapuato .

Αφού κρέμασε τα παπούτσια του έγινε προπονητής και ξεκίνησε μια μακρά σχέση με τον Ντανιέλ Πασαρέλα στην Αργεντινή, στην ιταλική Πάρμα, στην Ουρουγουάη, στη μεξικανική Μοντερέι και στη βραζιλιάνικη Κορίνθιανς.

Ως πρώτος προπονητής στην Εστουντιάντες κατέκτησε το Copa Libertadores 2009. Τον Φεβρουάριο του 2011 ανέλαβε προπονητής της εθνικής ομάδας της Αργεντινής, την οποία οδήγησε στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2014 εναντίον της Γερμανίας, όπου έχασε 1-0 στην παράταση.