Ο Μέσι ισοφαρίζει τον Πελέ σε ένα απίστευτο ρεκόρ!

Ο Λιονέλ Μέσι θέλει δύο γκολ το Σάββατο (5/12) το βράδυ με την Μπαρτσελόνα στην έδρα της Κάντιθ, για να πιάσει τον θρυλικό Πελέ και το ρεκόρ του Βραζιλιάνου με τα περισσότερα γκολ με την ίδια ομάδα.

Ο Μέσι ισοφαρίζει τον Πελέ σε ένα απίστευτο ρεκόρ!

Έτοιμος να επιστρέψει στη δράση είναι ο Λιονέλ Μέσι το Σάββατο (5/12) το βράδυ απέναντι στην Κάντιθ, μετά το… ρεπό που πήρε (αυτός και άλλοι βασικοί) από τον Κούμαν μεσοβδόμαδα στο Champions League.

Ο Μέσι θα παίξει στην έδρα της Κάντιθ ξεκούραστος αλλά και με ένα ισχυρό κίνητρο. Πέραν του ότι η αντίπαλός του είναι μία από τις οκτώ ομάδες που δεν κατάφερε να σκοράρει φορώντας τη φανέλα της Μπαρτσελόνα, κάτι που ο διάσημος Αργεντινός, έχει πετύχει απέναντι σε 81 άλλους συλλόγους που αντιμετώπισε, έχει ακόμα ένα, υψηλότατο κίνητρο.

Αυτό είναι, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η εφημερίδα της Βαρκελώνης Mundo Deportivo, να σημειώσει δύο γκολ, καθώς τόσα που θα του επιτρέψουν να ισοφαρίσει ένα από τα μεγάλα ρεκόρ-γκολ στην ιστορία του ποδοσφαίρου. Εκείνο που έφτασε ο Πελέ στα μέσα του περασμένου αιώνα, σημειώνοντας 643 γκολ με τον ίδιο σύλλογο, την Σάντος.

Η αντίστροφη μέτρηση ξεκίνησε στις αρχές αυτής της σεζόν όταν ο Μέσι είχε 634 γκολ. Σε αυτά τα 14 πρώτα παιχνίδια, 7 γκολ, τέσσερα από αυτά στο πρωτάθλημα και το τελευταίο εναντίον της Οσασούνα.

Έτσι έχει 641 γκολ σε 743 παιχνίδια με την Μπαρτσελόνα, ενώ ο Πελέ 643 σε 757 ματς με την Σάντος, ομάδα στην οποία αγωνίστηκε για 18 χρόνια. Ένα ρεκόρ που υπάρχει από τότε που έφυγε από την ομάδα του, το 1974.