Εισαγγελέας: «Στημένες» εξετάσεις, πίεσε η Γιουβέντους για το διαβατήριο του Λουίς Σουάρες!

Ο Εισαγγελέας της Περούτζια ανακοίνωσε ότι οι εξετάσεις γνώσης της Ιταλικής γλώσσας του Λουίς Σουάρες προκειμένου να πάρει το διαβατήριο και την μεταγραφή στη Γιουβέντους, ήταν «στημένες», μετά από πίεση της Ιταλικής ομάδας, ενώ τέσσερα άτομα από το Πανεπιστήμιο της πόλης τέθηκαν σε διαθεσιμότητα για 8 μήνες. 

Εισαγγελέας: «Στημένες» εξετάσεις, πίεσε η Γιουβέντους για το διαβατήριο του Λουίς Σουάρες!

Η μεταγραφή του Λουίς Σουάρες στη Γιουβέντους την οποία κυνήγησε η «γηραιά κυρία» μέχρι τα τέλη Σεπτέμβρη δεν ευοδώθηκε κι ο βασικός λόγος ήταν ότι ο Ουρουγουανός, διεθνής επιθετικός δεν κατάφερε να πάρει Ιταλικό διαβατήριο (καθότι η ομάδα του Τορίνο δεν είχε ελεύθερες θέσεις κοινοτικών).

Τον περασμένο Σεπτέμβρη είχε ξεσπάσει σκάνδαλο αφού για να εκδοθεί διαβατήριο στον Ουρουγουανό χρειάζοταν να περάσει εξετάσεις γνώσης της Ιταλικής γλώσσας στο Πανεπιστήμιο της Περούτζια με καθηγητές να είναι «πιασμένοι» για να περάσουν τον 33χρονο επιθετικό και να πάρει το πολυπόθητο διαβατήριο.

Σ' αυτό το συμπέρασμα κατέληξε ο Εισαγγελέας της Περούτζια, που ανακοίνωσε ότι οι εξετάσεις του Λουίς Σουάρες για την ιταλική γλώσσα ήταν εικονικές, ενώ τέσσερα μέλη του Πανεπιστημίου τέθηκαν σε διαθεσιμότητα για οκτώ μήνες.

Πιο συγκεκριμένα οι εξετάσεις διήρκεσαν μόλις 12 λεπτά, με τον Ουρουγουανό να απολαμβάνει προνομιακής μεταχείρισης, ενώ όπως αναφέρει δημοσίευμα από την Ιταλία, υπήρξε διαρροή των ερωτήσεων μέσω μιας εφαρμογής ανταλλαγής μηνυμάτων.

Την Παρασκευή (4/12) ο εισαγγελέας της Περούτζια με ανακοίνωσή του έκανε γνωστό ότι οι έρευνες που ξεκίνησαν στις 22 Σεπτεμβρίου επιβεβαίωσαν τις αρχικές υποψίες.

«Μετά τις έρευνες επιβεβαιώθηκε το πλαίσιο για τις υποψίες για μία στημένη εξέταση, η οποία επέτρεψε την έκδοση του πιστοποιητικού γνώσης της ιταλικής γλώσσας τύπου «B1» στον γνωστό ποδοσφαιριστή της Ουρουγουάης Λουίς Σουάρες, προϋπόθεση για την απόκτηση ιθαγένειας. Συγκεκριμένα, προέκυψε ότι το περιεχόμενο της δοκιμής είχε προηγουμένως κοινοποιηθεί στον ίδιο τον παίκτη» αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση του εισαγγελέα, Ραφαέλ Καντόνε.

Ως εκ τούτου το Υπουργείο Οικονομικών έθεσε σε διαθεσιμότητα οκτώ μηνών τους διευθυντές του Πανεπιστημίου, Τζιουλιάνα Γκρέγκο και Σιμόνε Ολιβιέρι, καθώς και τους δύο καθηγητές που εξέτασαν τον ποδοσφαιριστή της Ατλέτικο Μαδρίτης.

Επιπλέον, θα γίνει περαιτέρω έρευνα προς την διοίκηση της Γιουβέντους, η οποία σύμφωνα με την ανακοίνωση του εισαγγελέα της Περούτζια πίεσε προκειμένου να επισπευσθούν οι διαδικασίες για την απόκτηση της ιταλικής υπηκοότητας από τον Σουάρες.

Θυμίζουμε ότι το σκάνδαλο κι η αδυναμία του Ουρουγουανού να πάρει το διαβατήριο τον οδήγησαν στην Ατλέτικο Μαδρίτης φεύγοντας από την Μπαρτσελόνα.