Λίβερπουλ: Πρώτος σε λεπτά συμμετοχής ο Ρόμπερτσον – Ο ρόλος του Τσιμίκα

Ο αριστερός μπακ χαφ της Λίβερπουλ, Άντι Ρόμπερτσον είναι πρώτος σε λεπτά συμμετοχής τη φετινή σεζόν και στην Αγγλία γράφουν πως ο Γιούργκεν Κλοπ ίσως πρέπει να ξεκινήσει να σκέφτεται περισσότερο τον Κώστα Τσιμίκα.

Λίβερπουλ: Πρώτος σε λεπτά συμμετοχής ο Ρόμπερτσον – Ο ρόλος του Τσιμίκα

Η μετακίνηση του Κώστα Τσιμίκα το καλοκαίρι από τον νταμπλούχο Ελλάδας Ολυμπιακό, στην πρωταθλήτρια Αγγλίας Λίβερπουλ ήταν φυσικά μια μεταγραφή που προκάλεσε θόρυβο.

Το έργο του Τσιμίκα ήταν και είναι δύσκολο, αφού ξέρει πως έχει μπροστά του έναν από τους καλύτερους αριστερούς μπακ χαφ του κόσμου, τον αρχηγό της Εθνικής Σκωτίας, Άντι Ρόμπερτσον. Ένα «μηχανάκι» που ο ρόλος του στο παιχνίδι της Λίβερπουλ είναι κομβικός σε άμυνα και επίθεση.

Ο Ρόμπερτσον και φέτος, παρά την απόκτηση του Τσιμίκα είναι βασικός και αναντικατάστατος. Μάλιστα στην Αγγλία με αφορμή την παρουσία του στον αγώνα με τον Άγιαξ ξεκίνησε ήδη κουβέντα για τον τρόπο διαχείρισης του παίκτη από τον Γιούργκεν Κλοπ.

Ο Ρόμπερτσον είναι πρώτος σε λεπτά συμμετοχής (1.384) τη φετινή αγωνιστική και ακολουθούν οι Σαλάχ (1.291), Βαϊνάλντουμ (1.281), Μανέ (1.214), Άλισον (1.110), Φαμπίνιο (1.066), Φιρμίνιο (1.027).

Ο Σκωτσέζος παίζει στα «κόκκινα» και στο Λίβερπουλ τις τελευταίες ώρες γράφεται πως έχει έρθει η στιγμή, ο προπονητής της ομάδας του μεγάλου λιμανιού, Γιούργκεν Κλοπ να δώσει περισσότερες ευκαιρίες στον Κώστα Τσιμίκα.

Οι Άγγλοι στέκονται στο γεγονός πως ο Τσιμίκας είχε πρόβλημα τραυματισμού και πέρασε την περιπέτεια με τον κορονοϊό που τον κράτησαν εκτός για αρκετές μέρες και όπως είναι λογικό βγήκε εκτός ρυθμού.

Παράλληλα, στέκονται στην όχι και τόσο καλή παρουσία του στον αγώνα με την Αταλάντα για το Champions League αλλά θεωρούν πως θα πρέπει σιγά-σιγά να μπει στο ροτέισον και να αποδείξει πως μπορεί να βοηθήσει και να αποτελέσει μια ιδανική λύση, για να μένει εκτός και να παίρνει ανάσες ο Ρόμπερτσον, ο οποίος τα τελευταία χρόνια δεν βγαίνει από την ενδεκάδα.