Ο υπ. Εσωτερικών της Γαλλίας κατηγορεί Γκριεζμάν και Εμπαπέ για «επιλεκτική αξιοπρέπεια»

Ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών, Ζεράλντ Νταρμανάν, επέκρινε τα σχόλια των Αντουάν Γκριεζμάν (Μπαρτσελόνα) και Κιλιάν Εμπαπέ (Παρί ΣΖ), οι οποίοι «στιγμάτισαν» τις ενέργειες της αστυνομίας κατά τη διάρκεια βίαιης σύλληψης με τον άγριο ξυλοδαρμό του μουσικού παραγωγού Μισέλ Ζεκλέρ στο Παρίσι.

Ο υπ. Εσωτερικών της Γαλλίας κατηγορεί Γκριεζμάν και Εμπαπέ για «επιλεκτική αξιοπρέπεια»

Ο Νταρμανάν, τόνισε ότι οι ποδοσφαιριστές έχουν «επιλεκτική αξιοπρέπεια», όπως ανέφερε το ισπανικό πρακτορείο ειδήσεων «EFE».

Ο Γάλλος υπουργός σύγκρινε την κατάσταση με τις επιθέσεις που δέχθηκε η αστυνομία σε μια διαδήλωση που πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα, λέγοντας ότι οι ποδοσφαιριστές δεν αντέδρασαν με τον ίδιο τρόπο, τονίζοντας ότι «ορισμένοι σε αυτήν τη χώρα έχουν επιλεκτική αξιοπρέπεια».

Πάντως, ο υπουργός αναγνώρισε τη βίαιη αντίδραση των αστυνομικών, δηλώνοντας ότι θα απολυθούν, χαρακτηρίζοντας τη συμπεριφορά τους ως «δυσανάλογη και ακατάλληλη». Όσον αφορά τη διαδήλωση το περασμένο Σάββατο, 29 Νοεμβρίου, εναντίον του νέου νόμου περί ασφάλειας, ο οποίος κατέληξε σε συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας, ο Νταρμανάν δήλωσε «έκπληκτος» που οι ποδοσφαιριστές δεν είχαν καταδικάσει επίσης τις επιθέσεις κατά των αστυνομικών:

«Η Γαλλία με πληγώνει όταν δεν ακούω καμία αντίδραση από εκατομμυριούχους ποδοσφαιριστές σε πάνω από τους 98 αστυνομικούς που τραυματίστηκαν το Σάββατο», είπε, απαντώντας έμμεσα στον Γκριεζμάν, ο οποίος μοιράστηκε ένα μήνυμα στο Twitter γράφοντας ότι «η Γαλλία με πληγώνει» όταν είδε τις εικόνες της επίθεσης εναντίον του μαύρου παραγωγού μουσικής, Μισέλ Ζεκλέρ. Με τη σειρά του, ο Εμπαπέ, δημοσίευσε ένα μήνυμα που έλεγε «ΣΤΟΠ στο ρατσισμό».

πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Το «ΦΩΣ» στην πόρτα σας και στον υπολογιστή σας