«Επίθεση» Αυγενάκη σε ΕΠΟ: «Χαρίσατε τον τελικό στην Αλβανία»

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης εξαπέλυσε «επίθεση» στην ΕΠΟ, με αφορμή τη διοργάνωση του τελικού του νεοσύστατου Europa Conference League στην Αλβανία και όχι στο Παγκρήτιο.

«Επίθεση» Αυγενάκη σε ΕΠΟ: «Χαρίσατε τον τελικό στην Αλβανία»

Η UEFA ανακοίνωσε προ λίγων ωρών ότι ο τελικός του νεοσύστατου Conference League που θα κάνει... ντεμπούτο τη σεζόν 2021-22, θα γίνει στα Τίρανα της Αλβανίας.

Θυμίζουμε ότι τη συγκεκριμένη διοργάνωση την είχε κυνηγήσει η ΕΠΟ σε συνεργασία με τον Υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη για να διεξαχθεί ο τελικός στο Παγκρήτιο Στάδιο, Μάλιστα, είχε κατατεθεί κανονικότατα φάκελος για την ανάληψη της διοργάνωσης, αλλά η Ελληνική Ομοσπονδία την απέσυρε τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Η απόφαση λοιπόν της UEFA να γίνει ο τελικός στα Τίρανα της Αλβανίας, προκάλεσε την αντίδραση του Λευτέρη Αυγενάκη. Και η αντίδρασή του δεν είχε να κάνει με την επιλογή της UEFA να διεξαχθεί ο τελικός στη γειτονική χώρα, αλλά για τους χειρισμούς της ομοσπονδίας που έσπευσε να κάνει πίσω την τελευταία στιγμή.

«Πόσο περήφανοι να νιώθουν απόψε άραγε ορισμένοι από την Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ; Απέσυραν με αστείες δικαιολογίες την υποψηφιότητα του Παγκρητίου Σταδίου, που ήταν το αδιαφιλονίκητο φαβορί, χαρίζοντας τον τελικό του Europa League στην Αλβανία....» έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter o Υφυπουργός Αθλητισμού.

Εκείνο που αξίζει να σημειωθεί είναι, ότι όταν είχε κατατεθεί ο φάκελος στην UEFA για το Παγκρήτιο, φαινόταν ότι το Ηράκλειο ήταν το αδιαφιλονίκητο φαβορί. Ωστόσο, η ΕΠΟ είχε ζητήσει την τελευταία στιγμή τη μεταφορά της έδρας και αντί για το Παγκρήτιο να γίνει στην «Αγιά Σοφιά».

Η UEFA με επιστολή της προς την ΕΠΟ είχε ξεκαθαρίσει ότι ο φάκελος που είχε κατατεθεί ήταν για το Παγκρήτιο και πώς θα έπρεπε να αποφασίσει οριστικά για το αν επιθυμεί να γίνει τελικά ο αγώνας στο Ηράκλειο ή να... αποσυρθεί. Τελικά, η Ομοσπονδία επέλεξε το δεύτερο.

Conference League: Στα Τίρανα της Αλβανίας, αντί του Ηρακλείου ο τελικός!