Πλήγμα για την Ντόρτμουντ, ένα μήνα έξω ο Χάαλαντ

Η Μπορούσια Ντόρτμουντ είναι υποχρεωμένη να πορευτεί δίχως τον Έρλινγκ Χάαλαντ έως τις αρχές Ιανουαρίου.

Πλήγμα για την Ντόρτμουντ, ένα μήνα έξω ο Χάαλαντ

Τελικά οι φόβοι του Λουσιέν Φαβρ επιβεβαιώθηκαν... Η Ντόρτμουντ είναι υποχρεωμένη έως και το φινάλε του 2020 να πορευτεί δίχως τον «μπόμπερ» της, δίχως τον «Mr Goal», δίχως τον άνθρωπο που μετατρέπει τη μισή ευκαιρία σε γκολ.

Ο Έρλινγκ Χάαλαντ που υπέστη μυικό τραυματισμό, έκανε τις απαραίτητες εξετάσεις και τα αποτελέσματα έδειξαν ότι έχει υποστεί βαριά θλάση. Τι σημαίνει αυτό;

«Δεν θα ξαναπαίξει έως τον Ιανουάριο. Μας πληγώνει αυτό, αλλά ίσως να αγωνίστηκε περισσότερο απ΄ όσο έπρεπε το τελευταίο διάστημα», απάντησε ο τεχνικός της Ντόρτμουντ, Λουσιέν Φαβρ.

Η θλάση είναι στον προσαγωγό και το πρόβλημα ουσιαστικά έγινε γνωστό λίγο πριν από την αναμέτρηση της Μπορούσια με την Λάτσιο για το Champions League.

Ναι μεν, οι Γερμανοί έχουν εξασφαλίσει την πρόκριση στην επόμενη φάση της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης και ο Φαβρ δεν θα τα βάψει... μαύρα που δεν θα τον έχει στον αγώνα με την Ζενίτ στην Αγία Πετρούπολη. Το κακό για τους Βεστφαλούς, όμως, είναι ότι ο Χάαλαντ θα απουσιάσει μίνιμουμ από τέσσερα παιχνίδια της Bundesliga.

Συγκεκριμένα θα απουσιάσει από τις εκτός έδρας αναμετρήσεις με Άιντραχτ Φρανκφούρτης, Βέρντερ Βρέμης και Ουνιόν Βερολίνου, αλλά και από την εντός έδρας με την Στουτγκάρδη. Μένει να φανεί αν θα είναι σε θέση να βοηθήσει στο ματς με την Βόλφσμπουργκ στο Ντόρτμουντ που θα γίνει στις 3 Ιανουαρίου 2021.

Να θυμίσουμε ότι η Ντόρτμουντ είναι στην 4η θέση του βαθμολογικού πίνακα και η παρουσία του πρώτου της σκόρερ ήταν υπεραπαραίτητη. Ο Χάαλαντ έχει σκοράρει 17 φορές φέτος σε 13 αγώνες.