Στιβ Χοτζ: Πήρα τη φανέλα του Μαραντόνα από το ματς με την Αγγλία, αλλά δεν είναι προς πώληση!

Ο παλαίμαχος Άγγλος διεθνής, μέσος, Στιβ Χοτζ, μ' αφορμή τον θάνατο του Ντιέγκο Μαραντόνα, αποκάλυψε ότι έχει έχει στην κατοχή του την φανέλα του προημιτελικού του Μουντιάλ του 1986 με την Αργεντινή, αλλά δεν προτίθεται να την πουλήσει παρά τα αστρονομικά ποσά που του δίνουν!

 

Στιβ Χοτζ: Πήρα τη φανέλα του Μαραντόνα από το ματς με την Αγγλία, αλλά δεν είναι προς πώληση!

Ο θάνατος του Ντιέγκο Μαραντόνα έφερε στην επικαιρότητα αναμνηστικά του, κατά πολλούς κορυφαίου ποδοσφαιριστή όλων των εποχών και πολλοί νιώθουν ζήλια αφού δεν μπορούν, πλέον, να εμπλουτίσουν με τέτοια της συλλογές τους.

Εκτός αν τεθούν σε πλειστηριασμό.

Ωστόσο ποια ήταν η κατάληξη του πλέον πολύτιμου αναμνηστικού του «πίμπε ντ' όρο»;

Ο παλαίμαχος Άγγλος διεθνής, Στιβ Χοτζ αποκάλυψε ότι διατηρεί στην κατοχή του, την φανέλα του Αργεντινού από τον προημιτελικό του Μουντιάλ του 1986 στο Μεξικό μεταξύ Αργεντινής Αγγλίας και δεν σκοπεύει να την πουλήσει ούτε για όλα τα λεφτά του κόσμου παρότι ο εκλιπών «πλήγωσε» τον ίδιο και την εθνική του...

«Την έχω για 34 χρόνια και δεν προσπάθησα να την πουλήσω. Έχει απίστευτη συναισθηματική αξία. Ήταν άβολο και δυσάρεστο να βλέπω άρθρα στο διαδίκτυο που υποστήριζαν πως θέλω 1 εκατ. ή ακόμα και 2 εκατ. ευρώ. Είναι ψέμα. Είναι ασέβεια. Η φανέλα δεν είναι προς πώληση, το διευκρινίζω».

Τις τελευταίες μέρες το κινητό του παλαίμαχου Άγγλου διεθνή μέσου, χτυπούσε ακατάπαυστα.

Φανατικοί ποδοσφαιρόφιλοι, αλλά και λάτρεις του Μαραντόνα τον καλούν καταθέτοντας προτάσεις προκειμένου να αποκτήσουν την κατά εκείνους «απόλυτη» φανέλα του παγκόσμιου ποδοσφαίρου.

Ο 58χρονος Χοτζ μετά την λήξη της αναμέτρησης, όπου ο Μαραντόνα σκόραρε το «γκολ του αιώνα», αλλά και με το «χέρι του θεού» ήταν ο τυχερός που απέσπασε τη φανέλα του Αργεντίνου θρύλου.

Αξίζει να σημειωθεί πως πριν από λίγα χρόνια ο Χοτζ δάνεισε τη φανέλα του Μαραντόνα στο παλιό Ποδοσφαιρικό Μουσείο του Πρέστον.

Το 2010 το μουσείο έκλεισε και η φανέλα μεταφέρθηκε στο Εθνικό Ποδοσφαιρικό Μουσείο του Μάντσεστερ.

«Ναι, μας πλήγωσε το 1986, αλλά σε όλες τις γωνιές του πλανήτη ο κόσμος θρηνεί. Ήταν ένα αξιοσέβαστο άτομο και ο κόσμος εκτίμησε τον τρόπο που έπαιζε. Το ματς με την Αγγλία δεν θα ξεχαστεί ποτέ. Ποτέ δεν του έριξα την ευθύνη για το γκολ που πέτυχε. Ο Μαραντόνα ήταν ένας απίστευτος ποδοσφαιριστής. Ήταν γενναίος σαν λιοντάρι. Τον κλωτσούσαν οπουδήποτε αγωνιζόταν», συμπλήρωσε μιλώντας σχετικά ο Χοτζ.