Διπλάσιο του κανονικού το βάρος της καρδιάς του Μαραντόνα!

Η αποκάλυψη ότι η καρδιά του Ντιέγκο Μαραντόνα ζύγιζε το διπλάσιο από το φυσιολογικό ήρθε στο φως της δημοσιότητας 

Διπλάσιο του κανονικού το βάρος της καρδιάς του Μαραντόνα!

Ούτε μετά θάνατον σταματά να μας απασχολεί ο Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα.

Κι εξηγούμαστε: παρά το μικρό του δέμας ο θρυλικός Αργεντινός που εξέπνευσε στα 60 του χρόνια φέρεται να είχε στο σώμα του μια καρδιά που ζύγιζε δύο φορές περισσότερο από το κανονικό!

Εν αναμονή των τοξικολογικών εξετάσεων και σύμφωνα με πληροφορίες από τους γιατρούς που τέλεσαν τη νεκροψία, η καρδιά του Μαραντόνα ζύγιζε το διπλάσιο από το φυσιολογικό!

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από την νεκροψία, ο θάνατος του πίμπε ντ’ όρο προήλθε από διατατική μυοκαρδιοπάθεια (αποτέλεσμα χρόνιων προβλημάτων που είχε ο Μαραντόνα με την καρδιά του), που επέφερε πνευμονικό οίδημα και εντέλει το μοιραίο.

Ωστόσο, οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι η καρδιά του Αργεντινού άσου ζύγιζε το διπλάσιο από το φυσιολογικό (500 γραμμάρια), δείγμα της επιβαρυμένης υγείας του.

Την Τετάρτη (02/12) αναμένονται τα αποτελέσματα των ιστολογικών και τοξικολογικών εξετάσεων (αίμα, ούρα, ιστοί) που, θα διεξαχθούν σε διαφορετικά εργαστήρια και θα δείξουν αν πριν από τον θάνατό του, ο Μαραντόνα είχε κάνει χρήση ναρκωτικών ουσιών, αλκοόλ ή κάποιας άλλης ουσίας, που ενδεχομένως να συνέβαλλε στην επιβάρυνση της υγείας του και τελικά στον να καταλήξει.