Καβάνι: «Ζητώ συγγνώμη, δεν είμαι ρατσιστής»

Ο Έντισον Καβάνι προχώρησε σε δήλωση μετά τον ντόρο που προκάλεσε ένα σχόλιο του στο instagram μετά τον αγώνα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με τη Σαουθάμπτον.

Καβάνι: «Ζητώ συγγνώμη, δεν είμαι ρατσιστής»

Στο παιχνίδι της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με τη Σαουθάμπτον ο μεγάλος πρωταγωνιστής ήταν ο Έντισον Καβάνι. Μετά το τέλος της αναμέτρησης βρέθηκε στο επίκεντρο όχι για τις επιδόσεις του εντός αγωνιστικού χώρου, αλλά για ένα σχόλιο του στα social media. Συγκεκριμένα έσω της προσωπικής του σελίδα στο instagram ο Καβάνι ευχαρίστησε έναν φίλο του και τον χαρακτήρισε "μικρό νέγρο".

Αυτή η ατάκα του τον απειλεί σοβαρά με τιμωρία από την αγγλική ομοσπονδία. Όπως αποκάλυψε το Sky Sports η ομοσπονδία ξεκίνησε ήδη έρευνα για ρατσιστική συμπεριφορά του ποδοσφαιριστή και μάλιστα είναι ορατό το ενδεχόμενο να τιμωρηθεί μέχρι και με αποκλεισμό τριών αγωνιστικών από τα παιχνίδια της Γιουνάιτεντ.

Ο 33χρονος στράικερ με δήλωση του στην επίσημη σελίδα της Γιουνάιτεντ αναφέρθηκε στο θέμα: «Το μήνυμα που δημοσίευσα μετά τον αγώνα την Κυριακή προοριζόταν για έναν στοργικό χαιρετισμό σε έναν φίλο, ευχαριστώντας τον για τα συγχαρητήριά του μετά τον αγώνα. Το τελευταίο πράγμα που ήθελα να κάνω ήταν να προσβάλω. Είμαι εντελώς αντίθετος στον ρατσισμό και διέγραψα το μήνυμα μόλις κατάλαβα ότι μπορεί να ερμηνευτεί διαφορετικά. Θα ήθελα ειλικρινά να ζητήσω συγνώμη για αυτό».

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ από την πλευρά της ανέφερε για το θέμα: «Είναι σαφές για εμάς ότι δεν υπήρχε απολύτως καμία κακόβουλη πρόθεση πίσω από το μήνυμα του Έντινσον και το διέγραψε μόλις ενημερώθηκε ότι θα μπορούσε να παρερμηνευτεί. Ο Έντινσον ζήτησε συγγνώμη. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και όλοι οι παίκτες μας είναι πλήρως αφοσιωμένοι στον αγώνα κατά του ρατσισμού».