Μαραντόνα: Άφησε μόλις 100.000, αλλά 11 παιδιά του διεκδικούν 200.000.000 δολάρια!

Κάτα δημοσιεύματα ο Ντιέγκο Μαραντόνα είχε μόνο 100.000 δολάρια στους λογαριασμούς του, αλλά κατ' άλλες πληροφορίες στην κατοχή του βρίσκονταν και διαμερίσματα στο Μπουένος Άιρες, χρυσαφικά, πολυτελή αυτοκίνητα καθώς και «δικαιώματα εικόνας» συνολικής αξίας 200.000.000 δολαρίων, που διεκδικούν τα  11 παιδιά του!

Μαραντόνα: Άφησε μόλις 100.000, αλλά 11 παιδιά του διεκδικούν 200.000.000 δολάρια!

Ενώ τα δάκρυα για τον θάνατο του Ντιέγκο Μαραντόνα στεγνώνουν αρχίζουν πρακτικές ερωτήσεις. Όπως, το που καταλήγει η περιουσία του, αλλά και πόση είναι αυτή...

Κι ενώ δημοσιεύματα στην Αργεντινή υποστηρίζουν ότι «πέθανε φτωχός» με «σχεδόν τίποτα στον τραπεζικό του λογαριασμό», σύμφωνα με άλλα η αλήθεια δεν είναι ακριβώς αυτή.

Κατά την «Corriere della Sera» ο εκ των κορυφαίων στην ιστορία του αθλήματος που πέθανε από καρδιακή προσβολή σε ηλικία 60 ετών την Τετάρτη, δεν έχει περισσότερα από 100.000 δολάρια στους λογαριασμούς του, αφού σπατάλησε μεγάλο μέρος της περιουσίας του σε μια ζωή γεμάτη υπερβολές, αλλά και πέφτοντας θύμα ανθρώπων που εμπιστεύθηκε.

Χρήματα ελάχιστα αν σκεφτεί κανείς ότι έκανα δύο ρεκόρ μεταγραφών στην ιστορία (από την Μπόκα Τζούνιορς στην Μπαρτσελόνα κι από εκεί στην Νάπολι), κέρδισε τεράστια ποσά μέσω συμβολαίων με εταιρείες - χορηγούς, καθώς και 20 εκατομμύρια δολάρια ετησίως. ως επίτιμος πρόεδρος της Ντινάμο Μπρεστ στη Λευκορωσία και προπονητής στην Μέση Ανατολή.

Μάλιστα, η Ιταλική εφημερίδα παραθέτει πληροφορίες ενός Αργεντινού δημοσιογράφου, ονόματι, Λούις Βεντούρα, ο οποίος ήταν «πάντα κοντά» στον Ντιέγκο Μαραντόνα, λέγοντας στο τηλεοπτικό πρόγραμμα Fantino a la Tarde: «Δεν είχε σχεδόν τίποτα στον τραπεζικό του λογαριασμό, πέθανε φτωχός. Ο πλούτος του Μαραντόνα σπαταλήθηκε από τα τρύπια του χέρια και σε μεγάλο βαθμό εκλάπη, καθώς τον ξεγέλασαν και άδειασαν τις τσέπες του. Το μόνο που έπρεπε να κάνουν ήταν να του ζητήσουν λεφτά κι αυτός τα έδινε».

Ο Άντζελο Πιζάνι, δικηγόρος του Μαραντόνα στις μακροχρόνιες δικαστικές του μάχες με την Ιταλική Εφορία για την φοροδιαφυγή του ισχυρίστηκε επίσης ότι ο διάσημος ποδοσφαιριστής είχε πολύ λίγα χρήματα. «Έζησε πλουσιοπάροχα και ήταν πολύ γενναιόδωρος» είπε. «Αν θέλετε να μάθετε πού πήγαν τα χρήματά του, μιλήστε με τους ανθρώπους που τον περιβάλλον και τον χρησιμοποίησαν. Δεν είχε ποτέ περισσότερα από 100 ευρώ στην τσέπη του».

Έχει επίσης αναφερθεί πως ο Ντιέγκο Μαραντόνα είχε περίπου χρέος 36 εκατομμύρια ευρώ σε μη καταβληθέντες φόρους, την στιγμή του θανάτου του.

Πολυτελή αυτοκίνητα, ακίνητα, κοσμήματα

Ωστόσο το έλλειμμα μετρητών φαίνεται πως αναπληρώνεται από την αξία των υπόλοιπων περιουσιακών του στοιχείων του εκλιπόντος.

Κατά πληροφορίες της εφημερίδες στην περιουσία του περιλαμβάνονται «κοσμήματα, γη, αριστοκρατικά ακίνητα, όπως ένα ολόκληρο κτίριο και πολλά διαμερίσματα στο κέντρο του Μπουένος Άιρες, έξι πολυτελή αυτοκίνητα επενδύσεις στην Κούβα και την Ιταλία, ποδοσφαιρικές σχολές στην Κίνα και συμβόλαια δικαιωμάτων εικόνας που θα παραμείνουν σε ισχύ ακόμη και μετά τον θάνατό του»

Η αξία του, λοιπόν, θα μπορούσε να ανέρχεται έως και στα 200 εκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με δημοσιεύματα της Αργεντινής.

Έτσι λογικό είναι να γράφει η Ιταλική εφημερίδα πως «Όλοι θέλουν ένα κομμάτι του θησαυρού». Και δεν είναι λίγοι οι ενδιαφερόμενοι...

Μια 11αδα (;)... παιδιά

Μεταξύ εκείνων που θα επωφεληθούν οικονομικά από τον θάνατο του Μαραντόνα περιλαμβάνονται τα παιδιά του. Πριν πεθάνει, μία από τις κόρες του είχε αστειευτεί λέγοντας πως θα μπορούσε να φτιάξει και ολόκληρη 11άδα (από απογόνους)!

Συγκεκριμένα, ο Ντιέγκο Μαραντόνα είχε αναγνωρίσει δύο γιους και τρεις κόρες από τέσσερις διαφορετικές γυναίκες – συμπεριλαμβανομένης της πρώην συζύγου του Κλαούντια Βιλαφάνε και της πρώην συντρόφου του Βερόνικα Οχέντα – ως δικά του.

Τα αναγνωρισμένα παιδιά του είναι: ο 34χρονος Ντιέγκο Τζούνιορ, η 23χρονη Τζάνα, η 32χρονη Ντάλμα, η 30χρονη Τζιανίνα και ο 7χρονος Ντιέγκο Φερνάντο.

Οι φημολογούμενοι απόγονοί του περιλαμβάνουν το «τρίο από την Κούβα» - Τζοάνα, Λου και Τζανιελίτο, οι οποίοι γεννήθηκαν αφότου μετακόμισε στην Κούβα τον Φεβρουάριο του 2000 για την απεξάρτησή του από ναρκωτικά και αλκοόλ.

Ο 19χρονος Σαντιάγκο Λάρα και η 23χρονη Μαγκάλι Τζιλ είναι μεταξύ των τελευταίων που προσπάθησαν να αποδείξουν ότι ο Μαραντόνα είναι ο πατέρας τους.

Αλλά τα παιδιά του φαίνεται πως θα πάρουν πολύ λιγότερα από ό,τι θα περίμεναν, διότι πολλά από τα μετρητά του Μαραντόνα έχουν απορροφηθεί από διάφορους ανθρώπους τα τελευταία χρόνια, σύμφωνα με τον Βεντούρα.

Η οικογένεια του Μαραντόνα διαμαρτυρήθηκε επίσης τα τελευταία χρόνια πως ο κύκλος που είχε γύρω του ο εκλιπών τους απομάκρυνε από κοντά του, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «τον σκοτώνουν...».

Σ' αυτό το πλαίσιο φαίνεται πως ανήκει η δήλωση του: «Δε θα αφήσω τίποτα στα παιδιά ως κληρονομιά, θα δωρίσω τα πάντα» αφού η Τζανίνα είχε γράψει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης να προσευχηθεί ο κόσμος για την υγεία του.



Όπως και να χει παραμένει άγνωστό ποιους έχει συμπεριλάβει στην διαθήκη του ο Μαραντόνα. Κι αν έχει συντάξει τελικά...