Champions League Aφρικής: Τροπαιούχος η Αλ Αχλί κόντρα στην συμπολίτισσα της Ζάμαλεκ! (Ηighlights)

H Aλ Αχλί πήρε το 9ο τρόπαιο Champions League Αφρικής κερδίζοντας την άσπονδη αντίπαλο της, Ζάμαλεκ (2-1) στο επονομαζόμενο Αιγυπτιακό «ντέρμπι του αιώνα»

Champions League Aφρικής: Τροπαιούχος η Αλ Αχλί κόντρα στην συμπολίτισσα της Ζάμαλεκ! (Ηighlights)

Καθοδηγούμενη, τεχνικά, από τον άλλοτε παίκτη του Ιωνικού, Πίτσο Μοσιμάνε η, Αιγυπτιακή, Αλ Αχλί, έφτασε τα 9 τρόπαια Champions League Αφρικής. αφού θριάμβευσε, 2-1, στο «ντέρμπι του αιώνα» της συμπολίτισσας κι άσπονδης αντιπάλου της Ζάμαλεκ στην οποία αρχηγός είναι ένας άλλος γνώριμος μας (ελέω ΠΑΟΚ κι Απόλλωνα Σμύρνης): ο Μαχμούντ Σικαμπάλα!

Έτσι η πολυνίκης ομάδα της «μαύρης ηπείρου» επέστρεψε στην ποδοσφαιρική κορυφή της «μαύρης ηπείρου» για πρώτη φορά μετά το 2013 κι ενώ είχαν μεσολαβήσει δύο χαμένοι τελικοι (2017, 2018)

Οι νικητές προηγήθηκαν, στο Διεθνές Στάδιο του Καϊρου, μόλις στο 5ο λεπτό, με τον Σολέγια, με τον Σικαμπάλα να ισοφαρίζει μ' υπέροχο γκολ (31’), αλλά στο 86' ο Μαγκντί Καφσά διαμόρφωσε το τελικό σκορ.

Κι αν η Αλ Αχλί έφτασε τις 9 κούπες η αιώνια αντιπαλος της έμεινε στις 5, με τον Μοσιμάνε να γίνεται, μάλιστα, μόλις ο 3ος προπονητής στην ιστορία του αφρικανικού ποδοσφαίρου που κατακτά το Champions League με δύο ομάδες, έχοντας σηκώσει το τρόπαιο πρώτη φορά με τους Μαμελόντι Σάνταουνς (της Ν. Αφρικής) το 2016.