Μπαρτσελόνα: Kαταρχήν συμφωνία προσωρινής διοίκησης με παίκτες για νέο «ψαλίδι»!

Η προσωρινή διοίκηση της Μπαρτσελόνα ήρθε σε κατ' αρχήν συμφωνία με τους παίκτες για να νέα μείωση των αποδοχών τους ύψους 122 εκατ. ευρώ συν άλλων 50 εκατ. ευρώ, σε μπόνους, σε βάθος τριετίας

Μπαρτσελόνα: Kαταρχήν συμφωνία προσωρινής διοίκησης με παίκτες για νέο «ψαλίδι»!

Μετά την ανακοίνωση ότι ο τεχνικός Ρόναλντ Κούμαν συμφώνησε σε μειώση των αποδοχών του η προσωρινή (μέχρι τις εκλογές της 24ης Ιανουαρίου) διοίκηση της Μπαρτσελόνα έκανε γνωστό, μέσω επίσημης ανακοίνωσης, της πως έφτασε σε κατ' αρχήν συμφωνία με τους ποδοσφαιριστές του συλλόγου για αναπροσαρμογή των συμβολαίων τους λόγω της πανδημίας.

Σε αυτή γίνεται λόγος για συμφωνία που η επικύρωση της θα γίνει τις επόμενες μέρες και προβλέπει την μείωση των συμβολαίων της φετινής σεζόν, συνολικά κατά 122 εκ. ευρώ και μπόνους 50 εκατ. ευρώ τα οποία η Μπαρτσελόνα θα τα κατέβαλλε στα επόμενα τρία χρόνια.

Χαρακτηριστικά η ανακοίνωση αναφέρει:

«Οι εκπρόσωποι του συλλόγου και οι παίκτες που κάθισαν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για τις αναπροσαρμογές των μισθών της Μπαρτσελόνα γνωρίζοντας το μεγάλο ενδιαφέρον και την ανησυχία των οπαδών της που παρακολουθούν τις εξελίξεις αυτής της επιτροπής, δημοσιοποιούν αυτήν την κοινή δήλωση για να αναφέρουν τα ακόλουθα:

Σήμερα τα μέρη έχουν επιτύχει μια πρώτη συμφωνίας που επιτρέπει την ανπροσαρμογή του μισθού της τρέχουσας σεζόν, που ανέρχεται σε 122 εκατομμύρια ευρώ σταθερούς μισθούς, στην οποία προστίθεται η αναβολή για τρία χρόνια των μπόνους με προϋπολογισμό περίπου 50 εκατομμύρια ευρώ.

Αυτή είναι μια πρώτη συμφωνία της οποίας εκκρεμεί η επικύρωση της τις επόμενες ημέρες από την ομάδα των παικτών και των προπονητών που επηρεάζονται απ' αυτήν.

Η επικύρωση, εάν επικυρωθεί, θα είναι ορόσημο μεγάλης σημασίας για την αποκατάσταση της τρέχουσας οικονομικής κατάστασης.

Και τα δύο μέρη αναγνωρίζουν και επαινούν τη μεγάλη προσπάθεια που έχει καταβληθεί για την επίτευξη αυτής της αρχής της συμφωνίας».