Το όνομα του Μαραντόνα σε λεωφόρους και πλατείες στην Αργεντινή

Δεκάδες οι αιτήσεις από δήμους στην Αργεντινή που θέλουν να δώσουν το όνομα του Ντιέγκο Μαραντόνα σε λεωφόρους και πλατείες! Άγαλμα θα στηθεί στο αεροδρόμιο του Μπουένος Άιρες.

Το όνομα του Μαραντόνα σε λεωφόρους και πλατείες στην Αργεντινή

Ο... κακός χαμός εξακολουθεί να γίνεται με τον θάνατο του Ντιέγκο Μαραντόνα στην Αργεντινή. Τις τελευταίες ώρες έχουν κάνει δεκάδες αιτήσεις αρκετοί δήμοι στην Αργεντινή, με πρώτο-πρώτο φυσικά τον δήμο του Μπουένος Άιρες, έτσι ώστε να τιμηθεί η μνήμη του Ντιέγκο Μαραντόνα.

Τί ακριβώς έχουν αιτηθεί; Να δώσουν το όνομά του σε πλατείες, σε κεντρικούς δρόμους ή μεγάλες λεωφόρους! Οι εκδηλώσεις λατρείας για τον εκλιπόντα είναι τέτοιες που πλέον έχουν φτάσει σε σημείο αρκετοί Δήμαρχοι να «κονταροχτυπιούνται» για το ποιος θα πάρει πρώτος το «πράσινο φως», ώστε να δώσει το όνομα του Μαραντόνα έστω και σε μία μικρή πλατεία.

Ο... πανζουρλισμός με την ονοματοδοσία λοιπόν δεν υπάρχει μόνο στη Νάπολι, όπου αποφασίστηκε από τη διοίκηση της ιταλικής ομάδας και τον δήμο της πόλης να μετονομαστεί το γήπεδο «Σαν Πάολο» σε «Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα».

Επίσης, όπως έγινε γνωστό, σε λίγες μέρες θα έχει περίοπτη θέση στο αεροδρόμιο του Μπουένος Άιρες και ένα άγαλμα του Μαραντόνα, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο προσωπικός φίλος του εκλιπόντα Εντουάρντο Εουρνεκιάν, ο οποίος είναι επιχειρηματίας και εκπρόσωπος στην Αργεντινή μίας εκ των κορυφαίων εταιριών ένδυσης, η οποία αποτελούσε επί χρόνια χορηγό του Μαραντόνα.

Ο Εουρνεκιάν ασχολείται τα τελευταία χρόνια με τον καστασκευαστικό χώρο και ενημέρωσε ότι ήταν το λιγότερο που θα μπορούσε να κάνει για τον φίλο του.

Το «ΦΩΣ» στην πόρτα σας και στον υπολογιστή σας