Μπαρτσελόνα: Υποψήφιος και επίσημα ο Λαπόρτα για την προεδρία

Ένας από τους πλέον επιτυχημένους προέδρους στην ιστορία της Μπαρτσελόνα, ο Ζοάν Λαπόρτα, κατέθεσε και επίσημα την υποψηφιότητά του για τις εκλογές της 24ης Ιανουαρίου.

Μπαρτσελόνα: Υποψήφιος και επίσημα ο Λαπόρτα για την προεδρία

Την συμμετοχή του, επίσημα πλέον, στα κοινά της Μπαρτσελόνα ως υποψήφιος πρόεδρος κατέθεσε ο Ζοάν Λαπόρτα, ένας από τους πλέον πετυχημένους προέδρους του Καταλανικού συλλόγου.

Ο Λαπόρτα θα βάλει υποψηφιότητα στις εκλογές που θα διεξαχθούν στις 24 Ιανουαρίου του 2021, ούτως ώστε να αναλάβει τα ηνία μετά την παραίτηση του Γιοσέπ Μαρία Μπαρτομέου, ο οποίος πέρασε στην ιστορία ως ένας από τους πλέον… αποτυχημένους προέδρους της Μπαρτσελόνα.

Ο 58χρονος δικηγόρος, ήταν πρόεδρος των «μπλαουγκράνα» από το 2003 έως το 2010, διεκδίκησε το χρίσμα και το 2015, αλλά έχασε από τον Γιοσέπ Μαρία Μπαρτομέου.

Ο Λαπόρτα θα παρουσιάσει το πρόγραμμα και τα σχέδια που έχει για την Μπαρτσελόνα τη Δευτέρα (30/11) και θα είναι ο… όγδοος υποψήφιος που επιβεβαιώνει επίσημα την πρόθεσή του να κατέβει στις εκλογές, αν και οι τελικοί υποψήφιοι θα προκύψουν εφόσον έχουν έναν συγκεκριμένο αριθμό υπογραφών από μέλη.

Πριν από τον Λαπόρτα, την υποψηφιότητά τους είχαν ανακοινώσει οι Βίκτορ Φοντ (φαβορί), Τόνι Φρέισα, Εμίλι Ρουσό, Τσάβι Βιλατζοάνα, Τζόρντι Φαρέ, Γιουίς Φερνάντεθ Αλά και Πέρε Ριέρα.