Ντιέγκο Μαραντόνα: Το συγκινητικό video της εθνικής Αργεντινής και το «αντίο» στον «θεό» της (vid)

Ο Ντιέγκο Μαραντόνα οδήγησε την Αργεντινή στην κορυφή του κόσμου το 1986, ενώ ήταν και φιναλίστ στο Μουντιάλ του '90 - H εθνική του τον αποχαιρέτησε με ένα συγκινητικό video. 

Ντιέγκο Μαραντόνα: Το συγκινητικό video της εθνικής Αργεντινής και το «αντίο» στον «θεό» της (vid)

Ο Ντιέγκο Μαραντόνα έγραψε ιστορία με την εθνική ομάδα της Αργεντινής. Ήταν ο ηγέτης και αρχηγός της στο Μουντιάλ του 1986 στο Μεξικό, όταν και την οδήγησε με εντυπωσιακό τρόπο στην κορυφή του κόσμου. Στα προημιτελικά κόντρα στην Αγγλία, ναι μεν έβαλε και το γκολ με το... χέρι του θεού, αλλά ακολούθως σημείωσε το "γκολ του αιώνα" σε μία ασύλληπτη κούρσα. Ακολούθως, έφτασε μαζί της έως και τον τελικό του Παγκοσμίου του 1990.

Πέρα από τους τίτλους και τις διακρίσεις όμως, έχοντας συμμετάσχει μαζί της και στα Μουντιάλ του 1982 και του 1994, αποτέλεσε έναν εκ των κορυφαίων ποδοσφαιριστών στην ιστορία του αθλήματος, αλλά και ο καλύτερος και πιο προικισμένος της εποχής του. Για την Αργεντινή και τον λαό της, ο Ντιέγκο Μαραντόνα ήταν κάτι παραπάνω από ένας ποδοσφαιριστής.

Η Αργεντινή θρηνεί τις τελευταίες ώρες για τον θάνατο του Ντιέγκο Μαραντόνα και η εθνική ομάδα της χώρας, δημιούργησε για εκείνον ένα συγκινητικό video. Τον ευχαρίστησε, τον αποθέωσε και τον αποχαιρέτησε.

"Είναι από τις χειρότερες ημέρες στη ζωή μας. Δεν μπορούμε να μιλήσουμε, να φάμε, να πιστέψουμε ότι είναι αλήθεια. Όσοι δεν γεννήθηκαν εδώ (στην Αργεντινή) δεν το καταλαβαίνουν. Είναι από τις χειρότερες ημέρες της ζωής μας γιατή χάρη σε εσένα ζήσαμε τις καλύτερες", αναφέρεται μεταξύ άλλων.