Τριήμερο εθνικό πένθος στην Αργεντινή για τον χαμό του Μαραντόνα

Ο πρόεδρος της Αργεντινής, Αλμπέρτο Φερνάντες ανακοίνωσε εθνικό πένθος για τρεις μέρες στην χώρα λόγω του θανάτου του Ντιέγκο Μαραντόνα.

Τριήμερο εθνικό πένθος στην Αργεντινή για τον χαμό του Μαραντόνα

Σοκ προκάλεσε ο θάνατος του Ντιέγκο Μαραντόνα στον πλανήτη και όλος ο κόσμος πενθεί τον χαμό του «θεού» του ποδοσφαίρου.

Πέθανε ο Ντιέγκο Μαραντόνα

Στην Αργεντινή ήδη οι σημαίες κυματίζουν μεσίστια και ο πρόεδρος της χώρας Αλμπέρτο Φερνάντες που ήταν προσωπικός φίλος με τον Μαραντόνα, κήρυξε τρεις μέρες εθνικού πένθους προς τιμήν του γίγαντα Ντιέγκο.

Ο «αποχαιρετισμός» του Πελέ στον Μαραντόνα...

«Μας πήγες στην κορυφή του κόσμου. Μας έκανες πάρα πολύ χαρούμενους. Ήσουν ο καλύτερος απ’ όλους. Σε ευχαριστούμε που υπήρχες, Ντιέγκο. Θα μας λείψεις για όλη μας τη ζωή», ήταν το μήνυμα του προέδρου της Αργεντινής.

Ντιέγκο Μαραντόνα: Πέθανε την ίδια μέρα με τον φίλο του Φιντέλ Κάστρο (vid)

Ήδη αρκετοί τηλεοπτικοί σταθμοί της χώρας έχουν ανακοινώσει ότι αλλάζουν το πρόγραμμά τους, το οποίο θα προσαρμοστεί αποκλειστικά και μόνο στις μαγικές στιγμές που χάρισε ο Μαραντόνα.

Μαραντόνα: Tώρα κλαις, γιατί κλαις...

Όλη η Αργεντινή έχει «μουδιάσει» στο άκουσμα της είδησης, με την κυβέρνηση απλώς να κάνει το αυτονόητο, ανακοινώνοντας τις τρεις μέρες εθνικού πένθους.

Μαραντόνα: Δείτε τα καλύτερα του θρύλου του παγκοσμίου ποδοσφαίρου (vid)

Πλέον, αυτό που απομένει να ανακοινωθεί είναι η ημερομηνία της κηδείας του και το σχέδιο της αστυνομίας, καθώς παρά το «lockdown», οι θαυμαστές του Μαραντόνα έχουν ανακοινώσει ότι θα τον αποχαιρετήσουν από κοντά.

Το «ΦΩΣ» στην πόρτα σας και στον υπολογιστή σας