Ντινάμο Κιέβου - Μπαρτσελόνα 0-4: Πρόκριση στους «16» με τα... δεύτερα οι Καταλανοί (highlights)!

Η Μπαρτσελόνα, χωρίς Μέσι, και με πολλούς βασικούς στον πάγκο για το μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, συνέτριψε 4-0 την Ντιναμό Κιέβου στο «Ολιμπίνσκι» έκανε το «4 στα 4» κι εξασφάλισε την πρόκριση στους «16» του Champions League

Ντινάμο Κιέβου - Μπαρτσελόνα 0-4: Πρόκριση στους «16» με τα... δεύτερα οι Καταλανοί (highlights)!

Δεν πα να ταν ο Λιονέλ Μέσι στην Βαρκελώνη για λόγους ξεκούρασης (όπως κι ο Ντε Γιονγκ); Δεν πα να ‘ταν στα «πιτς» οι, τραυματίες, Πικέ, Σέρζι Ρομπέρτο και Μπούσκετς, ενώ οι Γκριεζμάν, Ντεμπελέ, Άλμπα ήταν εκτός βασικού σχήματος;

Η Μπαρτσελόνα πέτυχε την 4η διαδοχική της νίκη σ’ ισάριθμα ματς του 7ου ομίλου του Champions League - εξασφαλίζοντας την πρόκριση στους «16» του θεσμού, μετά την συντριβή της, επίσης ελλιπούς, Ντιναμό Κιέβου, στο «Ολιμπίνσκι», της Ουκρανικής πρωτεύουσας με 4-0.

Το σκορ διαμορφώθηκε στο 2ο ημίχρονο, μετά από ένα πρώτο που η ομάδα του Ρόναλντ Κούμαν η νεότερη Μπαρτσελόνα που εμφανίστηκε σε ευρωπαϊκά γήπεδα από το 2011 (με μ.ο 24 χρόνια και 206 μέρες) - είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, αλλά την μεγάλη ευκαιρία σ’ αυτό το διάστημα την είχε η ομάδα του Λουτσέσκου.

Ωστόσο ο Τερ Στέγκεν σταμάτησε τον Ντε Πένα που βρέθηκε σε θέση βολής μετά από κόντρα που ξεκίνησε από λάθος του Τρινκάο.

Στην επανάληψη η υπεροχή των φιλοξενούμενων μετουσιώθηκε σε γκολ.

Το παρθενικό τέρμα του Ντεστ ήρθε μετά από ομαδική ενέργεια, κάθετη κίνηση του Αμερικανού μπακ και διαγώνιο σουτ που ακολούθησε ασίστ του Μπρέιθγουειτ (52’).

Ο τελευταίος,εκτός από την ασίστ, 5 λεπτά μετά με προβολή, έπειτα από κεφαλιά του (ντεμπιτάντ) Μινγκέθα, σε κόρνερ του Αλενιά «τελείωσε» το ματς.

Μάλιστα ο Δανός, αφού ο Ντε Πένα αστόχησε σε νέο τετ α τετ, έφτασε τα δύο γκολ στη βραδιά αξιοποιώντας πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος, από σπρώξιμο του Ποπόφ (70’).

Ως το φινάλε Πουτζ, Ντεστ και Ματέους Φερνάντες απώλεσαν ευκαιρίες, αλλά όχι κι ο Γκριεζμάν που τελείωσε υποδειγματικά, με το αριστερό, μια υπέροχη ομαδική προσπάθεια των Καταλανών, αξιοποιώντας ασίστ του Άλμπα (92’).

ΝΤΙΝΑΜΟ ΚΙΕΒΟΥ: Μπούσαν, Κεζντιόρα, Ζαμπάρνι, Μικολένκο, Καράαβαεφ (60' Ποπόφ), Σεπελίεφ (83' Μπαλούτσα), Μπουγιάλσκι, Γκάρμας (59' Αντριέφσκι), Σαραπένκο (71' Λέντνεφ), Βέρμπιτς, Ντε Πένα (71' Σουπριάχια).
ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Τερ Στέγκεν, Ντεστ, Μινγκέσα, Λενγκλέ (66' Άλμπα), Φίρπο, Πιάνιτς (65' Πουτζ), Αλένα, Τρινκάο (83' Κόνραντ), Κοουτίνιο (66' Γκριεζμάν), Πέδρι (73' Ματέους Φερνάντες), Μπρέθγουεϊτ.