Αποσύρεται από τη ενεργό δράση ο Κάρλος Τέβες

Την απόφαση να αποχωρήσει από την ενεργό δράση πήρε ο Κάρλος Τέβες και θα κρεμάσει τα παπούτσια του μετά το τέλος των υποχρεώσεων της Μπόκα Τζούνιορς στο Κόπα Λιμπερταδόρες.

Αποσύρεται από τη ενεργό δράση ο Κάρλος Τέβες

Για λίγους ακόμα μήνες θα μπορούν οι απανταχού ποδοσφαιρόφιλοι να παρακολουθούν τον Κάρλος Τέβες στους αγωνιστικούς χώρους. Σύμφωνα με πληροφορίες από την Αργεντινή, ο 36χρονος επιθετικός έχει πάρει την απόφαση να αποσυρθεί από την ενεργό δράση μόλις ολοκληρωθούν οι υποχρεώσεις της ομάδας του, της Μπόκα Τζούνιοτς, στο Κόπα Λιμπερταδόρες.

Ο σύλλογος βρίσκεται στην φάση των «16» του θεσμού όπου θα αντιμετωπίσει Ιντερνασιονάλ, ενώ ο τελικός της διοργάνωσης έχει προγραμματιστεί για τις 30 Ιανουαρίου του 2021 στο θρυλικό «Μαρακανά» του Ρίο ντε Τζανέιρο.

Ο Τέβες είχε κάνει τα πρώτα του βήματα στο άθλημα στις ακαδημίες της Ολ Μπόις και της Μπόκα Τζούνιορς, στην οποία μάλιστα υπέγραψε και το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο και αγωνίστηκε στην πρώτη ομάδα το 2001.

Το 2005 άφησε την πατρίδα του την Αργεντινή και μετακόμισε στην Βραζιλία για λογαριασμό της Κορίνθιανς, ενώ από το 2006 πέρασε τον Ατλαντικό για να συνεχίσει το ποδοσφαιρικό του ταξίδι στα γήπεδα της Premier Lerague, εκεί όπου φόρεσε τις φανέλες των Γουέστ Χαμ, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Μάντσεστερ Σίτι.

Ακολούθησε η διετία στην Ιταλία με τα χρώματα της Γιουβέντους (2013-2015) για να επιστρέψει το 2015 στην αγαπημένη του Μπόκα. Τι κι αν το 2017 τον βρήκε στην Κίνα με το «χρυσό» συμβόλαιο που υπέγραψε στην Σαγκάη Σένχουα, το 2018 γύρισε για ακόμα μία φορά στην ομάδα της καρδιάς του, την Μπόκα, για να κλείσει εκεί την καριέρα του.

Στο διάστημα της ποδοσφαιρικής του διαδρομής στα γήπεδα ο Τέβες έχει μέχρι σήμερα 302 γκολ σε 718 αναμετρήσεις, ενώ μετρά και 13 γκολ σε 76 ματς με την εθνική ομάδα της χώρας του, από την οποία αποχώρησε το 2015.