Παραδοχή Φαν ντερ Μέιντε: «Ήθελα να αυτοκτονήσω...»

Ο παλαίμαχος Ολλανδός άσος Άντι Φαν ντερ Μέιντε παραδέχθηκε τις τάσεις αυτοχειρίας του απόρροια της κατάθλιψης και του αλκοολισμού 

Παραδοχή Φαν ντερ Μέιντε: «Ήθελα να αυτοκτονήσω...»

Κάποτα στα πόδια του... σφάζονταν οι μεγαλύτερες ομάδες του κόσμου, αλλά εκείνος δεν το απολαμβάνε και απεργαζόταν τρόπους για ν' αφαιρέσει τη ζωή του...

Για τον Άντι Φαν ντερ Μέιντε ο λόγος που μίλησε για τις δύσκολες μέρες της ζωής του, που του στέρησαν μία μεγάλη καριέρα και παραλίγο να τον οδηγήσουν στην αυτοκτονία.

Στο ξεκίνημα της ποδοσφαιρικής του διαδρομής ο 41χρονος, πια, Ολλανδός παλαίμαχος, θεωρήθηκε τεράστιο ταλέντο που ωστόσο πνίγηκε στις αιθάλες του αλκοόλ, απόρροια της κατάθλιψης, ενώ η πορεία του στιγματίστηκε από πολλούς τραυματισμούς κι εξωγηπεδικές περιπέτειες.

Πολλά χρόνια μετά μίλησε για εκείνη τη δύσκολη περίοδο της ζωής του κι αποκάλυψε ότι σκεφτόταν να αυτοκτονήσει.

«Η συγκέντρωσή μου στο ποδόσφαιρο έφυγε, δεν απολάμβανα το να παίζω. Είχα συμβόλαιο αλλά και ένα παιδί σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο. Αυτό είναι πιο σημαντικό.

Έβγαζα πολλά λεφτά και ο κόσμος μου έλεγε μην κλαψουρίζω, αλλά εγώ ήθελα να αυτοκτονήσω. Όλα αυτά την ώρα που είχα υπογράψει τετραετές συμβόλαιο με την Έβερτον και έπαιρνα ένα εκατομμύριο το χρόνο. Όταν παίρνεις τον πρώτο μισθό λες πω πω, είναι πολλά λεφτά. Αλλά αν δεν παίζεις και βλέπεις τους άλλου να χαίρονται αισθάνεσαι χάλια...

Πρέπει να είσαι ένα παράδειγμα για πολλούς και κυρίως για την οικογένειά σου. Δεν μπορείς να μιλήσεις, είναι ένας σκληρός κόσμος, είναι δύσκολο. Για αυτό άρχισα να ψάχνω για μία διέξοδο για να μη ζω στην πραγματικότητα.

Μετά σου κολλάνε μία σφραγίδα. Για όλους είσαι ένας μεθύστακας. Ο κόσμος λέει ότι τα πέταξα όλα. Ναι τα πέταξα όλα αλλά υπήρχε λόγος για αυτό. Δεν έγινε έτσι απλά. Ήμουν κακός πατέρας, εγκατέλειψα τη σύζυγο και τα παιδιά μου. Κανένας δεν ξέρει ότι πέρασα μία μαύρη περίοδο».