Ντέρμπι Κάουντι: Έλυσε τη συνεργασία με τον Κοκού (pic)

Ο Φιλίπ Κοκού αποτελεί παρελθόν από την τεχνική ηγεσία της Ντέρμπι Κάουντι ως συνέπεια της κακής πορείας της ομάδας στην Championship.

Ντέρμπι Κάουντι: Έλυσε τη συνεργασία με τον Κοκού (pic)

Έπειτα από ενάμιση σχεδόν χρόνο στην άκρη του πάγκου, ο Φιλίπ Κοκού δεν είναι πλέον ο προπονητής της Ντέρμπι Κάουντι.

Τα «κριάρια» ανακοίνωσαν τη λύση της συνεργασίας τους με τον Ολλανδό προπονητή και το επιτελείο του, μετά από αμοιβαία συμφωνία, όπως τονίζει ο αγγλικός σύλλογος.

Ο Κοκού, όπως συνήθως συμβαίνει σε ανάλογες περιπτώσεις, πλήρωσε με την αποχώρησή του την κακή πορεία της Ντέρμπι μέχρι τώρα στην Championship. Συγκεκριμένα, ύστερα από 11 αγωνιστικές στο δεύτερο τη τάξει πρωτάθλημα του αγγλικού ποδοσφαίρου, η Ντέρμπι κατέχει την τελευταία θέση στη βαθμολογία με μόλις 6 βαθμούς. Ο απολογισμός της είναι 1 νίκη, 3 ισοπαλίες και 7 ήττες, με συντελεστή τερμάτων 5-16.

Ο 50χρονος Κοκού ανέλαβε την ομάδα το καλοκαίρι του 2019 και σε 65 αγώνες στην τεχνική ηγεσία είχε ρεκόρ 22 νίκες, 17 ισοπαλίες και 26 ήττες με συνολικά γκολ 77-92.

«Η Ντέρμπι Κάουντι θα ήθελε να ευχαριστήσει τον Φιλίπ (Κοκού), τον Κρις (Φαν Ντερ Βέερντεν) και τον Τουάν (Σχίπερς) για τη σκληρή δουλειά και την αφοσίωσή τους όλους αυτούς τους 16 μήνες και τους εύχεται κάθε επιτυχία στη συνέχεια της καριέρας τους» αναφέρει ο αγγλικός σύλλογος στην αποχαιρετιστήρια ανακοίνωσή του.