Γκρεγκ Κλαρκ: Παραίτηση και από FIFA μετά τα ρατσιστικά σχόλια

Ο Γκρεγκ Κλαρκ, μετά από τηλεφώνημα με τον Αλεξάντερ Τσέφεριν, παραιτήθηκε και από την αντιπροεδρία της FIFA λόγω των ρατσιστικών σχολίων στα οποία προέβη.

Γκρεγκ Κλαρκ: Παραίτηση και από FIFA μετά τα ρατσιστικά σχόλια

Την Τετάρτη (12/11) ο πρόεδρος της Αγγλικής Ομοσπονδίας ποδοσφαίρου, Γκρεγκ Κλαρκ, αποφάσισε να παραιτηθεί από την θέση του, με τον Πίτερ ΜακΚόρμικ να αναλαμβάνει καθήκοντα υπηρεσιακού προέδρου.

Η απόφαση αυτή στον απόηχο της ομιλίας του 63χρονου μπροστά σε μέλη του βρετανικού κοινοβουλίου, κατά την οποία έκανε λόγο για «έγχρωμους ποδοσφαιριστές», έκφραση εξαιρετικά προσβλητική στο Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ κατηγόρησε και τους γεννημένους στην Ασία ποδοσφαιριστές για έλλειψη επαγγελματισμού.

Ο Κλαρκ, εν συνεχεία, την Πέμπτη (12/11) παραιτήθηκε και από τον ρόλο του ως αντιπρόεδρος της FIFA, έπειτα από τηλεφωνική συνομιλία με τον πρόεδρο της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν. Ο Κλαρκ ήθελε να παραμείνει στην θέση του μέχρι τον Μάρτιο. Ωστόσο, τα δεδομένα άλλαξαν.

«Μετά από τηλεφώνημα το πρωί ανάμεσα στον πρόεδρο της UEFA και τον Γκρεγκ Κλαρκ, συμφώνησαν με την πρόταση του Κλαρκ να παραιτηθεί άμεσα από την θέση του ως εκπρόσωπος της UEFA στο συμβούλιο της FIFA», αναφέρει σχετικά η τοποθέτηση της Ευρωπαϊκής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου.