Κρεμάει τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια ο Φερνάντο Γκάγκο

Ύστερα από συνεχείς τραυματισμούς, ο 34χρονος άσος και πρώην διεθνής με την εθνική Αργεντινής, Φερνάντο Γκάγκο, αποφάσισε να δώσει τέλος στην ποδοσφαιρική του καριέρα.

Κρεμάει τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια ο Φερνάντο Γκάγκο

Την απόφαση να κρεμάσει τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια σε ηλικία 34 ετών πήρε ο Φερνάντο Γκάγκο, ύστερα από μια σειρά τραυματισμών που τον ταλαιπώρησαν στη δύση της καριέρας του.

Την είδηση γνωστοποίησε ο ίδιος μέσω ανάρτησής του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram, τονίζοντας χαρακτηριστικά τα εξής:

«Θέλω να σας πω ότι αποφάσισα να τελειώσω την καριέρα μου ως επαγγελματίας ποδοσφαιριστής. Ύστερα από 15 χρόνια, επέλεξα αυτό το μονοπάτι με απόλυτη ειρήνη μέσα μου και ικανοποίηση για όσα πέτυχα».

Πέρα από τραυματισμούς στο γόνατο και μυικά προβλήματα, ο Γκάγκο είχε υποστεί και σοβαρή ζημιά στον Αχίλλειο τένοντα τρεις φορές κατά τη διάρκεια της καριέρας του, γεγονός που επέσπευσε την απόφασή του, όπως παραδέχθηκε και ο ίδιος:

«Πέρασα δύσκολες στιγμές, καθώς συνεχείς τραυματισμοί με επηρέασαν σημαντικά τα τελευταία χρόνια. Θέλω να σας ευχαριστήσω όλους, οπαδούς, συμπαίκτες, προσωπικό, προπονητές και όλους όσοι συνεργάστηκαν μαζί μου».

Ο Γκάγκο αγωνίστηκε για τη Ρεάλ Μαδρίτης, τη Ρόμα, τη Βαλένθια, τη Μπόκα Τζούνιορς και τη Βελέζ Σάρσφιλντ, που ήταν και ο τελευταίος σταθμός του σε συλλογικό επίπεδο. Με το εθνόσημο είχε αγωνιστεί 61 φορές.